ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Δύο λόγια στον επίδοξο βιαστή της γειτονιάς» – Το απίστευτο μήνυμα κατά άγνωστου δράστη, που τοιχοκόλλησε παντού ομάδα γυναικών στη Θεσσαλονίκη [εικόνες

Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισαν γυναίκες της περιοχής Καμάρας στη Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίσουν άγνωστο που έχει κάνει σεξουαλικές επιθέσεις στη γειτονιά τους. Με την υπογραφή «Οι «γειτόνισσες» στέλνουν το δικό τους μήνυμα στον δράστη, τοιχοκολλώντας το παντού στην πόλη. 

Ολα ξεκίνησαν, όταν μια κοπέλα δέχτηκε επίθεση σε είσοδο πολυκατοικίας από άγνωστο. Οι «γειτόνισσες», όπως υπογράφουν θέλοντας να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά της κοινωνίας έφτιαξαν αφίσες με κείμενο και το τοιχοκόλλησαν σε πολυκατοικίες και κάδους σκουπιδιών.

«Πρόσφατα σε μια γειτονιά του κέντρου της πόλης, κοπέλα δέχθηκε άγρια επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας της από άγνωστο άντρα. Είναι γνωστό ότι αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τώρα, κάποτε ή πέρυσι», σημειώνει και συνεχίζει:

«Από το μισογυνικό βλέμμα, το σεξιστικό γέλιο, την άνεση με την οποία παραβιάζουν τα όρια μας, την καταδυνάστευση των επιθυμιών μας, από την τόσα χρόνια «εκπαίδευση» στον ανδρισμό, μέχρι τον ίδιο τον βιασμό, αναγνωρίζουμε μια κοινή διαδρομή: Οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική, είναι άνδρες καθημερινοί.

Εμείς ως γυναίκες που κατοικούμε στο κέντρο, επιλέγουμε να μην κλείνουμε τα αυτιά μας σε τυχόν φωνές που μπορεί να ακουστούν κάποιο βράδυ, μεσημέρι ή και πρωί. Μόνο η επαγρύπνηση και η αλληλεγγύη μας αποτρέπουν τέτοια περιστατικά».

«Η ανοχή μας είναι μηδενική. Σε ψάχνουμε», καταλήγει το μήνυμα στον επίδοξο βιαστή.

Πηγή: sirma.info

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.