ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δύο αεροδιακομιδές νεογέννητων με σοβαρά προβλήματα υγείας με αεροσκάφη C-130

Δύο αεροδιακομιδές νεογέννητων με σοβαρά προβλήματα υγείας, πραγματοποιήθηκαν χθες από το Ηράκλειο προς την Αθήνα και από τη Ρόδο προς το Ηράκλειο.
 
Η μία αφορούσε σ’ ένα νεογέννητο 20 ημερών που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και κρίθηκε από τους γιατρούς πως έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας και η δεύτερη αφορούσε σ’ ένα βρέφος λίγων ωρών που μεταφέρθηκε από τη Ρόδο στο Ηράκλειo.
 
Έτσι, μετά από συντονισμό αεροσκάφος C-130 της πολεμικής αεροπορίας, που μετέφερε δυο ασθενείς από την Πάρο στην Αθήνα, προσγειώθηκε στο Ηράκλειο και παρέλαβε το 20 ημερών νεογέννητο, το οποίο είχε μεταφερθεί στο αεροδρόμιο από το ΕΚΑΒ με την κινητή μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού», για να διακομισθεί σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας.
 
Επίσης, λίγο μετά τις 7 το βράδυ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, νεογνό μόλις λίγων ωρών από τη Ρόδο, όπου στο αεροδρόμιο το ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με την κινητή μονάδα, το παρέλαβε και το μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.