ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση της Κρεμαστής

Τις πύλες της στο κοινό άνοιξε την Παρασκευή η Έκθεση της Κρεμαστής, η οποία φέτος συμπλήρωσε 50 χρόνια λειτουργίας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανωτής της έκθεσης, φιλοξένησε στο περίπτερό της 22 παραγωγούς από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, δίνοντας στο κοινό της έκθεσης να γνωρίσουν τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής και πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης στον χαιρετισμό του κατά τον εγκαινιασμό της έκθεσης τόνισε: « Είναι προτεραιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η υποστήριξη του θεσμού της Έκθεσης της Κρεμαστή, ενός θεσμού με μακρά παράδοση και ιστορία που φέτος κλείνει τα 50 χρόνια της, αποδεικνύοντας ότι αντέχει στον χρόνο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που φέτος συνδιοργανώνουμε την έκθεση αυτή και βαθιά πεπεισμένος πως θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη των τεχνών και των προϊόντων της περιοχής μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα βρίσκεται δίπλα σας».

kremasti_3

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα πραγματοποιηθεί σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από το ΚΕΚ Γεννηματάς, στα οποία οι εκπαιδευτές των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης και οι μαθητές τους θα κατασκευάζουν διάφορα αντικείμενα όπως κοσμήματα, ξυλόγλυπτα, χειροτεχνίες, βιτρό αλλά και αγιογραφίες. Επίσης θα μυήσουν το κοινό στις  παραδοσιακές τέχνες όπως ο αργαλειός .

kremasti_2

 Στόχος αυτής της ενέργειας είναι οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές και στο τέλος της έκθεσης της Κρεμαστής, σε συνεργασία με το τμήμα Δια βία Μάθησης, να εκτεθούν όλες αυτές οι κατασκευές στο Πνευματικό Κέντρο της Κρεμαστής.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.