ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής και οδικό πάρκο στη Χάλκη, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το νησί της Χάλκης επισκέφθηκε ο Εντεταλμένος Συγκοινωνιών Δωδεκανήσου, Χρήστος Μπάρδος, όπου εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις εκδηλώσεις εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.

Επί ευκαιρία της παραμονής του στο νησί, είχε συνεργασία για θέματα αρμοδιότητάς του με τον Δήμαρχο Χάλκης, Μιχάλη Πατρό, με τη συμμετοχή και του προϊσταμένου του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών – Περιβάλλοντος του Δήμου Χάλκης, Αντώνη Φαναράκη.

Αποφασίστηκε να προχωρήσουν από κοινού μια σειρά  δράσεων για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Συγκεκριμένα, σε  συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδ/σου, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας στα παιδιά του σχολείου, υποψήφιους οδηγούς και σε όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει. Σημειώνεται ότι το σεμινάριο αυτό κρίθηκε απαραίτητο, επειδή στη Χάλκη δεν υπάρχουν σήματα του ΚΟΚ, ως εκ τούτου τα παιδιά του νησιού δεν μπορούν να τα αναγνωρίσουν.

Παράλληλα, ελέγχθηκαν χώροι κατάλληλοι για την προοπτική δημιουργίας πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής  στο νησί. Θα εξετασθεί μάλιστα αν ο αύλειος χώρος του σχολείου πληροί τις προδιαγραφές για οδικό πάρκο.

Ο κ. Μπάρδος, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι πάντοτε κοντά στα μικρά νησιά και τις ανάγκες τους, επιδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον και την φροντίδα της, σε κάθε τομέα που μπορεί να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους τους.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.