ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
ÔÑÉÔÇ ÌÅÑÁ ÁÐÏ ÔÇÍÁ ÖÉÎÇ ÔÏÕ ËÅÉØÁÍÏÕ ÔÇÓ ÁÃÉÁÓ ÂÁÑÂÁÑÁÓ ÓÔÇÍ ÁÈÇÍÁ ÊÁÉ ÏÉ ÏÕÑÅÓ ÁÐÏ ÔÏÕÓ ÐÑÏÓÊÕÍÇÔÅÓ ÐÏÕ ÐÑÏÓÇËÈÁÍ ÃÉÁ ÍÁ ÐÑÏÓÊÕÍÇÓÏÕÍ ÐÁÑÁÌÅÍÏÕÍ ÌÅÃÁËÅÓ--ÏÉ ÕÐÅÕÈÕÍÏÉ ÔÏÕ ÍÁÏÕ ÁÍÅÖÅÑÁÍ ÏÔÉ ÓÇÌÅÑÁ ÁÐÏ ÔÉÓ 6.30 ÔÏ ÐÑÙÉ Ó×ÇÌÁÔÉÓÔÇÊÁÍ ÏÉ ÐÑÙÔÅÓ ÏÕÑÅÓ--ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

Δίχως τέλος το προσκύνημα στα ιερά λείψανα της Αγ. Βαρβάρας

Περισσότεροι από 300.000 υπολογίζονται οι προσκυνητές

Οκτώ ημέρες μετά τη μεταφορά του ιερού σκηνώματος στον Ι.Ν. της Αποστολικής Διακονίας στο δήμο Αγίας Βαρβάρας και η προσκυνηματική επισκεψιμότητα είναι αδιάλειπτη. Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 300.000 πιστοί έχουν ανάψει το κερί της προσευχής, έχουν ασπαστεί τα ιερά λείψανα, έχουν απευθύνει παράκληση στην Αγία.

Η προσέλευση, μάλιστα, του πλήθους οδήγησε την Αποστολική Διακονία σε αλλαγή των αρχικών σχεδιασμών για άνοιγμα του ναού από τις 09:00 έως τις 21:00 και πλέον ο ναός ανοίγει από τις 06:30 το πρωί και κλείνει όταν φύγει και ο τελευταίος προσκυνητής.

Σήμερα το απόγευμα στις 19:00 τελείται παράκληση για τους εργαζομένους της Ιεράς Συνόδου, της Αποστολικής Διακονίας και των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Χθες, ετελέσθη αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιεροθέου. Συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος και οι επίσκοποι Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Σαλώνων κ. Αντώνιος και Μεθώνης κ. Κλήμης. Στην ομιλία του ο μητροπολίτης Λήμνου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη σημασία που έχει για την Εκκλησία το συγκεκριμένο προσκύνημα εν μέσω «αυτής της μεγάλης πνευματικής κρίσης».

Στο πλαίσιο αυτό, χθες, πολυμελής αντιπροσωπεία αξιωματικών του Πυροβολικού, του οποίου η Αγία είναι προστάτιδα, εκκλησιάστηκε, με τους υπόλοιπους πιστούς που συνέρρεαν στο ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Newsbeast.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.