ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Διπλό CD της Χριστίνας Κόζα με Αρχαγγελίτικα παραδοσιακά τραγούδια με τίτλο ¨Απόψε θε να τραγουδώ¨

Παρουσίαση του διπλού CD της Χριστίνας Κόζα με Αρχαγγελίτικα παραδοσιακά τραγούδια με τίτλο ¨Απόψε θε να τραγουδώ¨.
Τη πενταετή προσπάθεια της, για τη διάσωση των παραδοσιακών Αρχαγγελίτικων τραγουδιών,παρουσιάζει η Χριστίνα Κόζα, τη Δευτέρα ,30 Ιανουαρίου 2017,στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου,με ελεύθερη είσοδο .
Πρόκειται για καταγραφή με την επιμέλεια του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής, η οποία στηρίχθηκε στις ηχογραφήσεις της Τριανταφυλλιάς Αργυρού και πλήθος ηχογραφήσεων παλιών Αρχαγγελιτών, όπως της Ζωής Θωμά (το Ζωγιώ),του Νικολάου Αφαντενού,κ.α.
Πολύτιμα βοηθήματα για την παραγωγή του cd και του συνοδευτικού εντύπου, αποτέλεσαν τα βιβλία του Σ.Μπ.Μποβύ,του Γιάννη Κλαδάκη,του Γ. Δρακίδη και του Α. Βρόντου καθώς και η δισκογραφική έκδοση ¨Και στης ροδιάς τ΄αέρι¨του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών που επιμελήθηκε ο Μάρκος  Δραγούμης.
Το cd συνοδεύεται από έντυπο στο οποίο περιέχονται πληροφορίες και οι στίχοι κάθε ενός τραγουδιού αλλά και γενικότερες πληροφορίες για τη μουσική παράδοση και τα έθιμα του Αρχαγγέλου ,ενώ υπάρχει πλούσια εικονογράφιση από το χωριό,τις δραστηριότητες και τους κατοίκους του.
Συνοδεύουν ,Μανώλης Κόττορος ,βιολί,Μιχάλης Καλαεντζής , βιολί,Γιάννης Κλαδάκης ,λύρα,Θεοδόσης Περσελής, λαούτο,Γιώργος Αναστασιάδης, λαούτο και μαντολίνο και ο Φώτης Ελιάμος ,σαντούρι. 
Τη χορωδία αποτελούν η Αντωνία Παρδαλού,Ανθούλα Αργυρού,Ελένη Λεφάκη-Στάτη,Μαρίνα Σαρικά,Παρασκευή Στάτη,Δήμητρα Χρυσάκη,Μαρία Παπαγεωργίου και Αλεξάνδρα Γκέλια.
Στην παρουσίαση στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, συμμετέχει  το χερευτικό  του Πολιτιστικού Συλλόγου  Αρχαγγέλου ¨Ο Αίθωνας¨Η αγάπη της  Χριστίνας Κόζα για το παραδοσιακό Αρχαγγελίτικο τραγούδι,την οδήγησε στην κυκλοφορία αυτού του διπλού cd, το οποίο θέλει να αφήσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.