ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Διευκρινήσεις με αίτημα του ζητά ο Γιώργος Νικολής για τις οικονομικές ενισχύσεις του Δήμου Ρόδου προς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Διευκρινήσεις με αίτημα που κατέθεσε στον δήμο Ροδου ζητά ο Γιώργος Νικολής από τον πρώην και νυν αντιδήμαρχο Πολιτισμού του δήμου Ροδου κ. Τερη Χατζηιωάννου και Διακοσταματιου Σάββα για τα κριτήρια που κάποιοι πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού μας έχουν πάρει οικονομικές ενισχύσεις για τις δραστηριότητες τους συγχρόνως που οι περισσότεροι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν έχουν πάρει.

Το δημόσιο ερώτημα του στους αντιδημάρχους πολιτισμού είναι ποιες είναι οι αιτίες και τα κριτήρια που μόνο μερικοί πολιτιστικοί σύλλογοι πήραν οικονομικές ενισχύσεις από τον δήμο και αν αυτή η πολιτική επιλεκτικών οικονομικών ενισχύσεων, ανισότητας και αδικίας από πλευράς δήμου θα συνεχιστεί και στο μέλλον .

Το πλήρες κείμενο της αίτησης του έχει ως εξής:

Γεώργιος Νικολής

                                                                                                Ρόδος 14/01/2016

                                                                                                                                Προς

Αντιδήμαρχο Πολιτισμού  του δήμου Ροδου κ. Τέρη Χατζηιωάννου

Τ. αντιδήμαρχο πολιτισμού του δήμου Ροδου, Σάββα Διακοσταματιου

Με αφορμή την αρ. ρ. 2/118686 της 17/12/2015 απάντηση του δημάρχου Ροδου κ. Φώτη Χατζηδιακου στο αίτημα μου όσον αφορά τις οικονομικές ενισχύσεις που αποφασίζει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Ροδου ( Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) προς τους πολιτιστικούς συλλόγους στον χώρο ευθύνης του δήμου Ροδου και με το έννομο συμφέρον ως Πρόεδρος ενός πολιτιστικού συλλόγου του νησιού μας αλλά και ως πολίτης που θέλει να γνωρίζει πως ο δήμος διαχειρίζεται τους οικονομικούς πόρους του δήμου, σας καταθέτω αυτό το αίτημα και ζητώ  να μου απαντήσετε εσείς με ποια κριτήρια κάποιοι πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού μας επί θητείας σας έχουν πάρει οικονομικές ενισχύσεις από τον δήμο Ροδου για τις δραστηριότητες τους και γιατί κάποιοι άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι στον δήμο Ροδου, η πλειοψηφία αυτών δεν έχουν πάρει καθόλου οικονομικές ενισχύσεις από τον δήμο Ροδου για τις δραστηριότητες τους. Το θέμα δεν είναι αν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου παίρνουν οικονομικές ενισχύσεις από τον δήμο,  διότι και η δική μου προσωπική ευχή είναι οι πολιτιστικοί σύλλογοι  να παίρνουν οικονομικές ενισχύσεις για να διευκολυνθεί και να στηριχτεί  η σημαντική τους δραστηριότητα, όμως να παίρνουν οικονομική ενίσχυση όλοι οι σύλλογοι και όχι μόνο ένα μέρος από αυτούς.

Δεν αμφισβητώ την νομιμότητα των αποφάσεων του δήμου όσον αφορά τις οικονομικές ενισχύσεις που μέχρι τώρα έχει δώσει ο δήμος σε κάποιους αρκετά λίγους συλλόγους σε σύγκριση με το ποσοστό πολιτιστικών συλλόγων που έχουμε στο δήμο Ροδου και που είναι αναρτημένες  στο διαδίκτυο πρόγραμμα « Διαύγεια» , αμφισβητώ όμως τα κριτήρια στα οποία κάποιοι πολιτιστικοί  σύλλογοι έχουν πάρει οικονομικές ενισχύσεις από τον δήμο και αρκετοί άλλοι οι περισσότεροι δεν έχουν πάρει καθόλου. Το δημόσιο ερώτημα που σας θέτω είναι, Ποιος ο λόγος αυτής της μεγάλης ανισότητας, η της επιλεκτικής μεταχείρισης  και αδικίας όσον αφορά τις οικονομικές ενισχύσεις που αποφασίζει ο δήμος Ροδου και αν αυτή η ανισότητα και αδικία θα συνεχιστεί και στο μέλλον?  Η απάντηση σας σε αυτό μου το αίτημα  θα είναι επίσης και ένα συμπλήρωμα στο ερώτημα που έχω καταθέσει στον δήμαρχο Ροδου και ήδη πήρα την εν μέρη απάντηση του. Το ερώτημα τώρα το θέτω και δημόσια και σε εσάς διότι είσαστε εσείς που είσαστε,  ο ένας ήταν και ο άλλος είναι τώρα οι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι στον τομέα του πολιτισμού του δήμου Ροδου που είναι και ο αρμόδιος  τομέας του δήμου που σχεδιάζει και αποφασίζει όχι μόνο την οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων αλλά και την πολιτική του δήμου στα θέματα αυτά. Περιμένω την εγγραφη απάντηση σας στο αίτημα μου στο χρονικό όριο που ορίζει ο νόμος.

Γεώργιος Νικολής, Πρόεδρος του « Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Άφαντου

« Παναγία Καθολική» Κοινωνικός Λειτουργός.


12467939_10205475949593421_484010913_n

12540257_10205475950473443_442466451_n

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.