ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Διευκρινήσεις ΕΚΑΒ για το περιστατικό διακομιδής στο ΚΥ Ιστιαίας με … καρότσα αγροτικού

Διευκρινήσεις σχετικά με το περιστατικό διακομιδής προς το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας την Τετάρτη 13 Ιουλίου, δίνει το ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, «κατόπιν δημοσιεύματος σχετικά με το περιστατικό διακομιδής ασθενούς προς το Κ.Υ Ιστιαίας με ιδιωτικό μέσο (με καρότσα αγροτικού για την ακρίβεια), θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως τη χρονική στιγμή που το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. κλήθηκε για διακομιδή του εν λόγω περιστατικού, από την περιοχή Ελληνικά Ιστιαίας, το ασθενοφόρο όχημα του Τομέα κάλυψης της περιοχής πραγματοποιούσε μία επείγουσα διακομιδή ασθενούς προς τη Χαλκίδα.

Στη συνέχεια, αφού πραγματοποιήθηκε η επιβεβλημένη εκτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης του ασθενούς (μη επείγον), ενημερώθηκαν οι οικείοι του ασθενούς (από το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ) ότι θα υπάρξει μία εύλογη καθυστέρηση για την τελική διακομιδή του προς το ΚΥ Ιστιαίας. Βάσει αυτής της ενημέρωσης (προς τους οικείους του ασθενούς), ζητήθηκε η ακύρωση κλήσης του ασθενοφόρου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε (αυτοβούλως από τους ίδιους) η μεταφορά του, με ιδιωτικό μέσο, στο ΚΥ Ιστιαίας.

Συμπληρωματικά των παραπάνω θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε πως η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειάς της για τη πληρέστερη παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας ειδικά στις περιοχές της περιφέρειας, επέσπευσε τις απαιτούμενες υπηρεσιακές διαδικασίες έτσι ώστε ο Τομέας του ΕΚΑΒ Ιστιαίας να καλύπτει επιχειρησιακά με ασθενοφόρο, όλες τις όμορες περιοχές σε 24ωρη βάση, εν αντιθέσει με το πρόσφατο παρελθόν που η περιοχή καλυπτόταν μόνο κατά ένα ή δύο οκτάωρα την ημέρα».

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.