ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Διαιτητής δωροδόκησε διαιτητή και πλέον θα σφυρίζει… σπίτι του

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (AFC) επέβαλε δια βίου αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο στον διαιτητή, Μουρταζόεφ Πάρβιζ για απόπειρα χειραγώγησης αγώνα.
 
Ο διαιτητής από το Τατζικιστάν κρίθηκε ένοχος για απόπειρα δωροδοκίας του διαιτητή της αναμέτρησης Μαλδίβες-Τατζικιστάν για το Ασιατικό Κύπελλο U-19, καθώς ο εν λόγω ρέφερι κατήγγειλε στα αρμόδια όργανα την συγκεκριμένη ενέργεια.
 
Εκτός από τον Πάρβιζ, η Επιτροπή απέβαλε από τον χώρο του ποδοσφαίρου τέσσερις παίκτες από το Νεπάλ (Μπικάς Σιν Τσέτρι, Σαντίπ Ράι, Ριτές Θάπα, Σαγκάρ Θάπα) και στον προπονητή Ανγιάν, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για παραβίαση των άρθρων 62 και 69 του Πειθαρχικού Κώδικα της AFC σε σχέση με διάφορους φιλικούς αγώνες ομάδων για την περίοδο 2008-2012.
 
Οι συγκεκριμένες ποινές βασίζονται σε ένα μακροχρόνιο πλάνο της Ασιατικής Συνομοσπονδίας σε συνεργασία με την Sportradar, το Εγκληματολογικό Τμήμα της Αστυνομίας του Νεπάλ και της μονάδας ακεραιότητας της UEFA.
Έτσι, η AFC παρακολουθεί όλες τις διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα της με στόχο την εξάλειψη της χειραγώγησης αγώνων.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.