ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Διαγωνισμός της SBS για τα Ελληνόπουλα της Αυστραλίας

Η ραδιοφωνία SBS σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κοινοτικών Γλωσσών, διοργανώνουν τον πρώτο Διαγωνισμό Εθνικών Γλωσσών με θέμα «Τι σημαίνει για εσάς η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας;». Ο διαγωνισμός προωθεί την αγάπη για τη γλωσσομάθεια στην πολυπολιτισμική Αυστραλία.

Ο Οδυσσέας Κρυπωτός επισκέφτηκε το σχολείο «Όμηρος» και συνομίλησε με μαθητές για τη σημασία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Αρκετοί ήταν οι μαθητές οι οποίοι μιλώντας στο μικρόφωνο της SBS είπαν ότι μαθαίνουν ελληνικά για να επικοινωνούν με τη γιαγιά και τον παππού τους οι οποίοι δεν ξέρουν καλά αγγλικά. Επίσης, πολλοί μαθητές μας είπαν ότι μιλάνε ελληνικά στο σπίτι με τους γονείς τους οι οποίοι είναι Έλληνες δεύτερης γενιάς.

Αλλά εκτός από τη γλώσσα, οι μαθητές προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανές και τις παραδόσεις στους Αντίποδες.  Μαθαίνουν ελληνικούς χορούς, διαβάζουν βιβλία στα ελληνικά και ακούνε ελληνική μουσική. Όλα τα παραπάνω συνιστούν την ελληνική τους ταυτότητα για την οποία οι μαθητές εξομολογήθηκαν ότι αισθάνονται υπερήφανοι.

Όσον αφορά το διαγωνισμό, οι κατηγορίες είναι τρεις. Μαθητές ηλικίας 4-7 ετών οι οποίοι πρέπει να υποβάλουν μια ζωγραφιά απαντώντας στο θέμα του διαγωνισμού, μαθητές ηλικίας 8-12 ετών οι οποίοι πρέπει να γράψουν ένα κείμενο 30 λέξεων και οι μαθητές 13-18 ετών οι οποίοι πρέπει να γράψουν μία έκθεση 300 λέξεων για το ίδιο θέμα.

Οι μαθητές πρέπει να υποβάλουν την συμμετοχή τους μέχρι τις 29 Ιουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.communitylanguagesaustralia.org.au/

Από το http://www.sbs.com.au/yourlanguage/node/516559?cx_navSource=related-side-cx#cxrecs_s

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.