ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην οδό Σταδίου: Οι πολύ δυνατές εικόνες που έχουν κάνει όλο το Facebook να δακρύσει

Μια πόλη φωτισμένη από τα γιορτινά λαμπιόνια. Μια πόλη στολισμένη για τα Χριστούγεννα. Μια πόλη με σκοτεινές γωνιές, που φωτίζονται από τους ανθρώπους που μένουν εκεί: τους άστεγους.

Σε μια από αυτές τις σκοτεινές, τις αφιλόξενες, γωνιές της Αθήνας, στην οδό Σταδίου, ένας άστεγος άνδρας έχει φτιάξει το “σπίτι” του. Και το έχει στολίσει. Ένα μικρό δέντρο, με λίγες μπάλες, στέκεται εκεί για να του θυμίζει τα Χριστούγεννα. Όχι πως η φωτισμένη πόλη τον αφήνει να τα ξεχάσει…

Ένα αυτοσχέδιο κρεββάτι, στη μια πλευρά τα λιγοστά υπάρχοντά του, η ασπρόμαυρη φωτογραφία μιας κοπέλας και γκράφιτι. Ένα πλαστικό δοχείο έχει γίνει το κομοδίνο του. Και πίσω από αυτό, ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στολισμένο. Όπως η αφιλόξενη για εκείνον Αθήνα.

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες ανήκουν στον Γιώργο Κονταρίνη για το πρακτορείο Eurokinissi και δημοσιεύτηκαν αρχικά στο ρεπορτάζ του Newsit, από όπου και σας παρουσιάζουμε την είδηση. Τις συνοδεύει η εξής λεζάντα: «Ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου, τραβά τα βράδια την προσοχή του περαστικού, μιας και κοσμεί το θλιβερό απάγγιο ενός άστεγου. Σε μια κόγχη, να τον προστατεύει από την παγωνιά, με τα λίγα υπάρχοντά του, στόλισε κι αυτός ένα δέντρο – μικρό και μουντό, μπροστά στην μεγάλη φωταγωγημένη λεωφόρο του κέντρου της πόλης».

 Φωτογραφίες: Γιώργος Κονταρίνης – Eurokinissi

athensmagazine.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.