ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βίντεο: Διαδηλώτριες για τον φόρο των ταμπόν έβαψαν σιντριβάνια στο… χρώμα του αίματος

Στην Ελβετία, οι γυναίκες αναγκάζονται να καταβάλουν 8% φόρο όταν αγοράζουν ταμπόν και τις σερβιέτες καθώς αυτά θεωρούνται «είδη πολυτελείας»

Έναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τον φόρο που επιβάλλεται ανά την Ευρώπη σε προϊόντα γυναικείας υγιεινής, «γνωστό ως φόρο των ταμπόν», επέλεξαν Ελβετίδες διαδηλώτριες, βάφοντας τα νερά σιντριβανιών στο κέντρο της Ζυρίχης στο… χρώμα του αίματος.

Οι ακτιβίστριες έχυσαν κόκκινη μπογιά (η οποία είναι ακίνδυνη, καθώς χρησιμοποιείται στα τρόφιμα) σε διάφορα κεντρικά συντριβάνια, μερικά εκ των οποίων βρίσκονται μάλιστα σε μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

 Η φεμινιστική ομάδα Aktivistin.ch, η οποία βρίσκεται πίσω από το βάψιμο των σιντριβανιών, χρησιμοποιεί το hashtag #happytobleed για να αναζωπυρώσει τον διάλογο σχετικά με τις προκαταλήψεις που έχει η κοινωνία για το γυναικείο κορμί και τις ανάγκες του.

Στην Ελβετία, οι γυναίκες αναγκάζονται να καταβάλουν 8% φόρο όταν αγοράζουν ταμπόν και τις σερβιέτες καθώς αυτά θεωρούνται «είδη πολυτελείας» και όχι είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία περιλαμβάνουν φόρο μόλις 2,5%.

 

 

 ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.