ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΤΟ ΡΟΔΟΥ Νέας Δημοκρατίας: Πολύτιμη η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Δημοκρατία και στον τόπο μας

 

Έφυγε σήμερα από τη ζωή στη 1:00 πλήρης ημερών ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Κυρ. Μητσοτάκης. Υπήρξε αναμφίβολα ένας μεγάλος ηγέτης και ένα από τα ιστορικότερα στελέχη της παράταξης μας. Σημαίνουσα προσωπικότητα με μακρά θητεία στον Ελληνικό πολιτικό βίο για πολλές δεκαετίες, πάντα με γνώμονα την αφοσίωση στα Δημοκρατικά Ιδεώδη και στις αρχές της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν για εμάς ένας αγωνιστής της παράταξης και της πολιτικής με βαθιά και διαχρονική πίστη στις αρχές του Φιλελευθερισμού και του Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού, θέσεις για τις οποίες δικαιώθηκε. Σήμερα περισσότερο από ποτέ στους χαλεπούς καιρούς του λαϊκισμού και της προπαγάνδας που έχουν κατακλύσει την πολιτική ζωή της χώρας, έχουμε ως παρακαταθήκη τις αρχές που τον διέκριναν όπως ήταν ο οικονομικός ορθολογισμός, ο ρεαλισμός, η ενορατικότητα και η πατριωτική ευθύνη.

Τα εννέα χρόνια της προεδρίας του όταν και τότε η πατρίδα μας στροβιλιζόταν στη  δίνη της δημαγωγίας, του ανέξοδου λαϊκισμού, των ψεύτικων υποσχέσεων και των πελατειακών λογικών, ανέδειξε την αναγκαιότητα  μετεξέλιξης της χώρας σε ένα  σύγχρονο μεταρρυθμιστικό μοντέλο πολιτικής δράσης με καθαρά φιλελεύθερη κατεύθυνση. Τα τρία χρόνια που διετέλεσε Πρωθυπουργός διακρίθηκε για τα αναπτυξιακά προγράμματα μεγάλης εμβέλειας που εφάρμοσε, κόντρα στην μάστιγα του ανεύθυνου συνδικαλισμού και των λαϊκίστικων κινημάτων που καταδυνάστευαν τη χώρα.

Οδήγησε τη Ν.Δ. σε κρίσιμες και δύσκολες μάχες ακολουθώντας πιστά  τις αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Το ήθος, η μαχητικότητα και οι αγώνες του θα αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.

Όλα τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ρόδου της Ν.Δ., εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στον Πρόεδρο μας Κυριάκο και σε όλη την οικογένειά του.

Αθάνατος.

ΔΗΜΤΟ ΡΟΔΟΥ Νέας Δημοκρατίας

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.