ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τιμωρήθηκαν 26.900 δημόσιοι υπάλληλοι γιατί ζούσαν πλουσιοπάροχα

Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 τιμωρήθηκαν 26.900 Κινέζοι δημόσιοι λειτουργοί για παράβαση των κανόνων λιτής διαβίωσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κορυφαίο όργανο κατά της διαφθοράς του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Οι τιμωρηθέντες είχαν εμπλακεί σε 19.160 υποθέσεις, αναφέρει η Κεντρική Επιτροπή Πειθαρχικού Ελέγχου (CCDI) του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η χορήγηση μη εγκεκριμένων μπόνους ήταν το πιο κοινό παράπτωμα, ενώ η κατάχρηση δημόσιων οχημάτων και η αποστολή ή αποδοχή δώρων ήταν ο δεύτερος και τρίτος συχνότερος λόγος, με τις σχετικές υποθέσεις να ανέρχονται σε 4.793, 3.499 και 3.370, αντίστοιχα. Στις παραβάσεις περιλαμβάνονταν και η χρήση κρατικού χρήματος για τη χρηματοδότηση ταξιδιών και γευμάτων καθώς και πολυδάπανοι γάμοι και κηδείες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ανακοίνωσε στα τέλη του 2012 κανόνες οκτώ σημείων για τη μείωση της μεγαλοπρέπειας, της επίδειξης, της γραφειοκρατίας και άλλων ανεπιθύμητων πρακτικών εργασίας. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, τέσσερις αξιωματούχοι σε υπουργικό επίπεδο παρέβησαν τους κανόνες, σύμφωνα με το CCDI.

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.