ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

 

Με αφορμή τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Ρόδου επί των Οικονομικών κ. Γιάννη Περδίκη, στην εφημερίδα «ΡΟΔΙΑΚΗ» σχετικά με το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., μετά και την έκδοση απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, με την οποία διατάσσεται η επιστροφή του δημοτικού φόρου, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος, σε επιχειρηματία της  Δωδεκανήσου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, αποτελεί μια ακόμη ηχηρή  νομική δικαίωση, μετά και το Συμβούλιο της Επικρατείας – των θέσεων και των αγώνων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την κατάργηση αυτού του καθόλα άδικου, αντισυνταγματικού, μεσαιωνικού τύπου, φόρου, καθώς  θέτει τέλος στην αναδρομική διεκδίκηση,   από πλευράς των Δήμων, οφειλών επιχειρήσεων της Δωδεκανήσου,  καθώς της δέσμευσης των Αριθμών Φορολογικών Μητρώων (ΑΦΜ).

Το λιγότερο που οφείλουν σήμερα να κάνουν οι Δήμοι της Δωδεκανήσου, είναι να σεβαστούν τις αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων και να απαλλάξουν τους επιχειρηματίες της Δωδεκανήσου, που τόσο έχουν υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, από ένα δυσβάστακτο οικονομικό βάρος  που δεν τους αναλογεί.

Αντί να κρύβονται πίσω από νομικίστικους ελιγμούς , στην προσπάθειά τους να συντηρήσουν έστω και με πλάγιους τρόπους ένα άθλιο καθεστώς, ας αναλάβουν την ελάχιστη ηθική υποχρέωση απέναντι στους  καταπονημένους επιχειρηματίες του τόπου και να αποδεσμεύσουν άμεσα τα ΑΦΜ που κρατούν δεσμευμένα λόγω οφειλών από τον καταργηθέντα πλέον ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Δεν είναι ούτε ηθικό ούτε δίκαιο να συνεχίζεται η τιμωρία των επιχειρηματιών της περιοχής μας,  για τα οικονομικά αδιέξοδα των Δήμων.

Ζητούμε για μια ακόμη φορά  από τον Δήμο Ρόδου αλλά και από το σύνολο των Δήμων της Δωδεκανήσου, να  επιδείξουν λογική στις ενέργειες και τις αποφάσεις τους και  να στηρίξουν  τον παραγωγικό ιστό της περιοχής, σε μια περίοδο που η συλλογική προσπάθεια και η συνοχή της τοπικής κοινωνίας είναι περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά».

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.