ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δήλωση πρόεδρου ΟΕΒΕΔ με αφορμή τις νέες αυξήσεις

 

Η αδικαιολόγητη αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά μας από 16% σε 23% εξ αιτίας της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. επέφερε καίριο πλήγμα στους καταναλωτές της περιοχής μας και κατά συνέπεια στον τουρισμό μας, χωρίς να αποδώσει τα προσδοκώμενα έσοδα. Δυστυχώς, ετοιμάζεται και νέα αύξηση του Φ.Π.Α. από το 23% στο 24%.

 

Παράλληλα οι ελπίδες μας για επενδύσεις από την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων επί δεκαετίες περιοχών και εγκαταστάσεων δυσχεραίνονται από κυβερνητικές αποφάσεις.

 

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά έρχεται τώρα η κατάργηση της έκπτωσης του 50% του φόρου στα αλκοολούχα ποτά στα Δωδεκάνησα που ίσχυε από το 1947, ως κερασάκι στην τούρτα.

 

Επιτέλους, κάποιος πρέπει να απολογηθεί, πού είναι η νησιωτικότητα, οι ευαίσθητες και απομακρυσμένες περιοχές, τι γίνεται με τον ανταγωνισμό στην ευρύτερη περιοχή;

 

Δυστυχώς, οι πολιτικές που ακολουθούνται το τελευταίο διάστημα έχουν καταστήσει τα νησιά μας ‘’σάκο του μποξ’’ που από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα είναι έτοιμος να σπάσει.

 

Καλούμε τους τοπικούς Βουλευτές να αντιδράσουν δυναμικά σε όλες αυτές τις τακτικές εις βάρος των επιχειρήσεων και όλης της κοινωνίας της Δωδεκανήσου και να είναι σίγουροι ότι εμείς θα σταθούμε δίπλα τους σε αυτόν τον αγώνα.

 

 

 

 

      Ο Πρόεδρος

 

Νικόλαος Τσούλλος

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.