ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δηλώσεις Υψηλάντη για την κατάργηση της Τουριστικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δήλωση του τ. Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΑΝΕΛ για την κατάργηση της υπό σύσταση Τουριστικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο για φοιτητές εκτός ΕΕ με την καταβολή διδάκτρων.

______________________________________________________________________

 

  Συμφώνα με σημερινά δημοσιεύματα η κυβέρνηση ΣΥΡΑΝΕΛ,  προχωράει στην κατάργηση του υπό ίδρυση τμήματος  Ναυτιλιακών Σπουδών  και της Τουριστικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο για φοιτητές εκτός ΕΕ με την καταβολή διδάκτρων.

Η τακτική αυτή δηλώνει ανευθυνότητα και άγνοια, τελικά,  του τι συμβαίνει διεθνώς αλλά και  του οικονομικού προβλήματος της  χώρας. Είναι γνωστό ότι  στα  Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια  με αγγλόφωνα τμήματα, τα οποία δέχονται φοιτητές από χώρες εκτός ΕΕ, είναι  απαραίτητη η καταβολή διδάκτρων και μάλιστα υψηλών σε αντίθεση με τους φοιτητές από τις χώρες της  ΕΕ.

 Η απόφαση αυτή,  πέρα από το να παρουσιάζει μια απλή  κινητικότητα της κυβέρνησης, καταγράφει  και την καταστροφική διάθεση  όσων αποκτήθηκαν με κόπο έως τώρα ακόμα και των αυτονόητων για μια προηγμένης  χώρας.

allaksogolies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.