ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δηλώσεις των Ι.Φλεβάρη & Φ.Ζαννετίδη για τον Δ.Τσίκκη

Ι.Φλεβάρης

Για το μείζον, πολιτικά και ηθικά, θέμα που προκύπτει από τις αντικειμενικά απαράδεκτες προκλητικές και παντελώς άστοχες, δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη κατά του Περιφερειάρχη και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχω να κάνω μια μόνο δήλωση.

«Είναι το μέγα ατόπημα που διέπραξε και αποτελεί ντροπή για την Αυτοδιοίκηση και τον ίδιο προσωπικά. Αναμένουμε την παραίτησή του, αν διαθέτει ίχνος ευθιξίας και επίγνωσης των όσων είπε και των όσων προκάλεσε. Έφτασε στο σημείο να αυτοαναγορεύεται σε εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σφετεριζόμενος κατ’ ουσίαν το ρόλο της παράταξης  της μειοψηφίας και του επικεφαλής της, με την αχαρακτήριστη αναφορά του σε φερόμενα ταμειακά διαθέσιμα και τον τρόπο διάθεσής τους. Πρέπει να παραιτηθεί ή να απομακρυνθεί. Πρέπει να τερματισθεί η πολιτική έλλειψης συνεργασίας και μετωπικής σύγκρουσης με την Περιφέρεια που ακολουθεί μέρος της σημερινής ηγεσίας της ΔΕΥΑΡ, η οποία πέρα από πρόσωπα και πράγματα, είναι βλαπτική για τον τόπο».

 

Φ. Ζαννετίδης: «Ο Δ. Τσίκκης δεν μπορεί να εκβιάζει και να τρομοκρατεί την περιφερειακή αρχή, πολύ δε περισσότερο τον ροδιακό λαό»

 

Με την αναφορά του στα 40 εκατ. ευρώ, επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια,  για το μεγαλύτερο ξεπούλημα που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Της δημόσιας περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ

 

Με σημερινές του δηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, απάντησε στους ισχυρισμούς του προέδρου της ΔΕΥΑΡ Κ. Δημήτρη Τσίκκη, σχετικά με το Φράγμα Γαδουρά.

Ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε:

«Εντυπωσιάζει πράγματι το γεγονός ότι ο κ. Δ. Τσίκκης αντέδρασε με σημαντική… χρονοκαθυστέρηση στην αναφορά του Περιφερειάρχη για την δωρεάν παροχή του νερού από το φράγμα του Γαδουρά στην ΔΕΥΑΡ, όταν ο κ. Χατζημάρκος έχει δηλώσει δημοσίως την βούλησή του εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, συναισθανόμενος πλήρως τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Προς τι λοιπόν η ετεροχρονισμένη και επιλεκτική ευαισθησία του Προέδρου της ΔΕΥΑΡ;

Από την δήλωσή του προκύπτει σαφώς ότι σκοπός του δεν είναι η προάσπιση των συμφερόντων της ΔΕΥΑΡ που επικαλείται. Είναι το πρόσχημα πίσω από το οποίο κρύβονται οι σκοπιμότητες του ιδίου και πρωτίστως των υποβολέων του.

Οι πραγματικές προθέσεις του κ. Τσίκκη αποκαλύπτονται στην τέταρτη παράγραφο της δήλωσής του.

Συνιστούμε λοιπόν στον κατά τα άλλα φιλεύσπλαχνο κ. Τσίκκη, , αντί να τον πιάνει ο πόνος για το που θα διαθέσει η Περιφέρεια τα ψίχουλα των 40 εκατ. ευρώ και από πού προέρχονται οι πόροι της, να δείξει την ίδια ευαισθησία και να αναρωτηθεί για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που ξεπουλήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και γι αυτούς που μένοντας άφωνοι, άπραγοι και απαθείς, έγιναν συνεργοί  στο μεγαλύτερο ξεπούλημα που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Τσίκκη να εκβιάζει την περιφερειακή αρχή, πολύ δε περισσότερο τον ροδιακό λαό, επικαλούμενος την ανεπάρκεια της δεξαμενής ύδρευσης της πόλης. Τα παράπονά του σε εκείνους που σχεδίασαν το έργο. Αλλά σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι έχει επιλεκτική μνήμη. Γονυπετής ο κ. Τσίκκης θα έπρεπε να ευχαριστεί την περιφερειακή αρχή που έτρεξε ταχύτατα τις διαδικασίες για να λειτουργήσει το Φράγμα Γαδουρά εντός των προβλεπομένων από την ΕΕ προθεσμιών και απέτρεψε τον κίνδυνο της εξ ολοκλήρου επιστροφής των κονδυλίων που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του.

Απαιτούμε από τον κ. Τσίκκη να ανακαλέσει άμεσα τις αιχμές του περί καταλληλότητας του νερού, που συνιστούν κατάφωρη και απροσχημάτιστη  διασπορά ψευδών ειδήσεων, όταν η ποιότητα του νερού έχει ελεγχθεί αρμοδίως και είναι εφάμιλλη του εμφιαλωμένου.

Όσο για τον φορέα διαχείρισης του Φράγματος, είναι μια συζήτηση που δεν νομιμοποιείται να κάνει ο κ. Τσίκκης, όταν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε καν το πρόβλημα ύδρευσης των αγροτών της Λαχανιάς!

Τέλος, καλούμε τον δήμαρχο της Ρόδου και πολιτικό προϊστάμενο της ΔΕΥΑΡ,  να πάρει θέση για τις ανερμάτιστες δηλώσεις του προέδρου της Επιχείρησης».  

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.