ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΥΑΡ – Υπάρχουν πολιτικά υπεύθυνοι για την απόλυση των «57»

Και πάνω στο δράμα τους άρχισε η σπέκουλα εν όψει των εκλογών του Μαΐου! Να μιλήσουν όσοι ξέρουν

Οι 57 οικογενειάρχες, εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΡ, που βρέθηκαν άνεργοι – και μάλιστα σε μια περίοδο που δύσκολα θα μπορέσουν να εργασθούν αλλού για να επιβιώσουν – συνιστούν ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα που δεν μπορεί κανένας να παραβλέψει. Ούτε δε και προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου.

Όσοι πιστεύουν ότι βρήκαν ευκαιρία να ψαρέψουν ψήφους, σπεκουλάροντας στον πόνο ανθρώπων που με την απόλυσή τους βιώνουν την κορυφαία δυστυχία και το χάος της απόγνωσης, καλά θα κάνουν να ανακρούσουν πρύμναν και να ρίξουν αλλού τα δίχτυα τους για καλή ψαριά όταν θ’ ανοίξουν οι κάλπες.

Είναι αυτονόητο ότι εκείνο που προέχει, είναι να επιστρέψουν στη δουλειά τους οι απολυθέντες της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού, που με τον …θαυματουργό «Καλλικράτη» μεταφέρθηκαν εργασιακά στη ΔΕΥΑ Ρόδου. Το πόσο είναι εφικτή μια τέτοια εξέλιξη κανένας δεν έχει εξηγήσει και επομένως κανένας δεν γνωρίζει – ή κι’ αν κάποιοι γνωρίζουν σωπάνε λόγω κάλπης.

Οι 57 απολυθέντες θα βρουν τώρα μπροστά τους πολλούς …συμπαραστάτες οι οποίοι θα διαρρηγνύουν καθημερινά τα ιμάτιά τους, οδυρόμενοι για το κακό που τους βρήκε, υποσχόμενοι συνάμα ότι μόλις αναλάβουν τα ηνία θα λύσουν το πρόβλημα, δηλαδή θα τους ξαναπροσλάβουν. Φυσικά τέτοιες υποσχέσεις είναι ψεύτικες – και δεν έχει καμιά σημασία που ταυτόχρονα είναι γεμάτες κυνισμό και απανθρωπιά.

Οι 57 της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού δεν απολύθηκαν χωρίς λόγο και αιτία, το ΑΣΕΠ δεν τους έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα, επειδή είδε …όνειρο.

Η ύπαρξη χαφιέ είναι γεγονός, αλλά αν οι ανώνυμες καταγγελίες του στο ΑΣΕΠ ήταν ανυπόστατες, δεν θα έφταναν τα πράγματα εδώ που έφτασαν, με τραγικά θύματα 57 οικογενειάρχες. Πριν όμως δράσει ο κουκουλοφόρος χαφιές, κάποιοι άλλοι λειτούργησαν με τρόπο τέτοιο, που τον όπλισαν με στοιχεία, προκειμένου να κάνει την άθλια δουλειά του. Και αυτοί οι άλλοι είναι ολοκληρωτικά συνένοχοι στο διαπραχθέν έγκλημα.

Ποιοί όμως είναι αυτοί οι «άλλοι»; Η απάντηση στο ερώτημα έχει το ίδιο βάρος, όσο και η αποκάλυψη του δωσίλογου χαφιέ. Και βεβαίως πρέπει να γίνουν γνωστοί και οι μεν και ο δε για να διαπομπευθούν και να εξοβελισθούν από τους κόλπους της ροδιακής κοινωνίας.

Η υπόθεση των «57» πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας, ώστε να επιμερισθούν «πολιτικές» – ή άλλες – ευθύνες. Να αποδοθούν, εν πάση περιπτώσει, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Δηλαδή: Να έρθουν στο φως οι υπεύθυνοι που άφησαν ξεκρέμαστους, όταν προσλάμβαναν τους 57, αλλά και τί μπορούσε να κάνει ο δήμαρχος για να μην απολυθούν και δεν το έκανε.

Κι’ αυτό, σε συνδυασμό με ειλικρινείς και συνεχείς προσπάθειες για να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους οι 57 οικογενειάρχες που σφαγιάσθηκαν στο βωμό του πολιτικού κυνισμού και τώρα, άλλη μια φορά, στο θυσιαστήριο της εκλογικής σπέκουλας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΑΣΙΩΤΗΣ

 rodosalarm.gr/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.