ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΓΛΥΚΑ

Κέικ σοκολάτας με Ferrero Rocher και Ganache Nutella

Την καταπληκτική συνταγή γι’ αυτό το φανταστικό γλυκό μάς έστειλε ο Δημήτρης Ν. από την Θεσσαλονίκη και τον ευχαριστούμε πολύ! Υλικά Για το Κέικ – 3 ½ κούπες αλεύρι – ½ κούπα κακάο – 1 ½ κ.γ. αλάτι – 2 κούπες βούτυρο (λίγο λιωμένο) ...

Read More »

Φτιάξτε λαχταριστό προφιτερόλ

Υλικά – 20 σουδάκια – ¾ κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα Για τη σαντιγύ – 1 μεγάλο κουτί φυτική σαντιγύ σε σκόνη (έχει δύο φακελάκια) – Παγωμένο γάλα στην ποσότητα που αναγράφεται στο κουτί – 2 βανίλιες Για την κρέμα σοκολάτας ...

Read More »

Muffins με σοκολάτα και μπανάνα

Υλικά – 350 γρ. ζάχαρη – 245 γρ. αλεύρι – 75 γρ. κακάο – 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ – 1 ½ κ.γ. σόδα – ½ κ.γ. αλάτι – 2 αυγά – 2 μπανάνες (λιωμένες) – 240 ml χλιαρό νερό ...

Read More »

Το τέλειο σουφλέ σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε: 2 κουβερτούρες των 125γρ. (εγώ βάζω “Παυλίδης”) 2 σοκολάτες Lacta των 85 gr 1 κούπα ζάχαρη 250 γρ. μαργαρίνη 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κ.γ. μπεϊκιν 2 βανίλιες 5 αυγά Στα γρήγορα Κατηγορία Σοκολατένιοι ...

Read More »

Πώς χρησιμοποιούμε τα φύλλα ζελατίνης;

Αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα ζελέ ή μία σταθερή κρέμα (π.χ. πανακότα, μπαβαρουάζ κ.ά.) χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης. Στην αγορά θα βρούμε φύλλα βάρους 2,5 – 3 γρ. αλλά και επαγγελματικά των 5 γρ. το καθένα.   Οι ζελατίνες μπορεί να διαφέρουν ...

Read More »

Σπιτικό γαλακτομπούρεκο

Υλικά – 1 1/2 κιλό γάλα – 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη – 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό – 6 αυγά – 3 βανίλιες – 4 κ.σ. βούτυρο – 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο – 1/2 κιλό φύλλο κρούστας ...

Read More »

Η ωραιότερη Βασιλόπιτα

Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει, ετοιμάστε λοιπόν τα σύνεργα και φτιάξτε μία από τις ωραιότερες βασιλόπιτες.  Υλικά: 4 φλιτζάνια αλεύρι 2 φακελάκια μπέικιν 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 ½ φλιτζάνι γάλα ή χυμό πορτοκάλι (φυσικό) Βανίλια ή ...

Read More »

Cookie cheesecake (χωρίς αυγά)

ΥΛΙΚΑ Για τη βάση • 20 μπισκότα τύπου oreo • 100γρ βούτυρο Για την κρέμα • 600γρ τυρί κρέμα Philadelphia • 200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) • 60γρ ζάχαρη άχνη • ½ κλωναράκι βανίλια Για το σερβίρισμα • 7-8 μπισκότα ...

Read More »

Τούρτα σοκολάτας

 Για το παντεσπάνι: 200 γραμ. κουβερτούρα 6 αβγά 1 φλ. ζάχαρη ½ φλ. αλεύρι 1 βανίλια σκόνη Για την κρέμα: 2 φλ. φυτική κρέμα γάλακτος 200 γραμ. κουβερτούρα 2 σφηνάκια ρούμι κακάο για την επιφάνεια   Για το παντεσπάνι: Λιώνουμε ...

Read More »