ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΓΛΥΚΑ

Σιμιγδαλόπιτα αλάδωτη

Υλικά: ½ φλιτζάνι ταχίνι ¾ φλιτζανιού νερό ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 1 φλιτζάνι νερό 1 κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι  γαρύφαλλο 3 ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα Για το σιρόπι 3 ...

Read More »

Καρυδόπιτα αλάδωτη

Υλικά : ¾  φλιτζανιού ταχίνι 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού ½ φλιτζάνι  σταφίδες ξανθές ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες 1 ½  φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα 1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας 2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι 2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι Ξύσμα ...

Read More »

Κουλουράκια πορτοκαλιού με ταχίνι

Υλικά : Ταχίνι 125 γραμμάρια Αλεύρι τύπου 70% 600 γραμμάρια Άχνη ζάχαρη 175 γραμμάρια Μπέικιν-πάουντερ 15 γραμμάρια Νερό ¼ της κούπας Χυμό πορτοκαλιού ή πορτοκαλάδα χωρίς ζάχαρη ¼ κούπας Φυτικά κρέμα ¼ της κούπας Ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουταλάκια του γλυκού ...

Read More »

Κορμός

Υλικά : 250 γρ. φυτικό βούτυρο 100 γρ. ζάχαρη άχνη 100 γραμμάρια κακάο 200 γρ. νηστήσιμα μπισκότα 1 ποτήρι νερού χονδροκοπανισμένα και καβουρντισμένα καρύδια ½ ποτήρι νερού  μπράντι Εκτέλεση : Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 ...

Read More »

Φλογέρες

Υλικά : 650 γρ. φύλλα κρούστας 650 γρ. λουκούμια 350 γρ. καρύδια κοπανισμένα 350 γτ. Φυτικό βούτυρο Ζάχαρη, άχνη Εκτέλεση : Βουτυρώνουμε ένα φύλλο και κατά μήκος της μεγάλης του πλευράς βάζουμε κομματάκια λουκουμιού πασπαλισμένα με καρύδια. Τυλίγουμε το φύλλο ...

Read More »

Γιαουρτογλυκό

Υλικά 1 ζελέ ανανά 1 κουτί κομπόστα ανανά. 3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 3 κουταλιές ζάχαρη Σαντιγύ , κεράσια Εκτέλεση Σε ένα ποτήρι από την κομπόστα που το έχουμε ζεστάνει, διαλύουμε το ζελέ. Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι. Μόλις κρυώσει το ...

Read More »

Σουσαμόπιτα

Υλικά : ½ κιλό σουσάμι 3 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια κοπανισμένα 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη Κανέλα Γαρύφαλλα σκόνη 1 κιλό φύλλα κρούστας ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι Καλαμποκέλαιο για άλειμμα Σιρόπι: 6 ποτήρια ζάχαρη, 8 ποτήρια νερό Εκτέλεση : Πλένουμε, καβουρντίζουμε και ...

Read More »

Μαρμελάδα μανταρίνι

Υλικά για 8-10 άτομα 1 κιλό μανταρίνια 1 λεμόνι 3 1/2 κούπες ζάχαρη 5 κούπες νερό  Εκτέλεση Κόβετε το λεμόνι και τα μανταρίνια αρχικά στα τέσσερα και στη συνέχεια σε φέτες μισού εκατοστού. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα βάζετε σε ...

Read More »

Σοκολατένια κρέμα φούρνου

Υλικά για 2-4 άτομα 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 150 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου  Εκτέλεση Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και βάζετε ...

Read More »

Τρούφες με σταφίδες

Υλικά 100 γρ. Φυτικό βούτυρο 100 γρ. Ζάχαρη άχνη 1 φακελάκι βανίλια 300 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη στο ρεντέ 3 κουταλιές της σούπας μπράντυ 125 γρ. Ξανθές σταφίδες 250 γρ. Τρούφα σοκολάτας Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει ...

Read More »