ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΓΛΥΚΑ

Κορμός

Υλικά : 250 γρ. φυτικό βούτυρο 100 γρ. ζάχαρη άχνη 100 γραμμάρια κακάο 200 γρ. νηστήσιμα μπισκότα 1 ποτήρι νερού χονδροκοπανισμένα και καβουρντισμένα καρύδια ½ ποτήρι νερού  μπράντι Εκτέλεση : Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 ...

Read More »

Φλογέρες

Υλικά : 650 γρ. φύλλα κρούστας 650 γρ. λουκούμια 350 γρ. καρύδια κοπανισμένα 350 γτ. Φυτικό βούτυρο Ζάχαρη, άχνη Εκτέλεση : Βουτυρώνουμε ένα φύλλο και κατά μήκος της μεγάλης του πλευράς βάζουμε κομματάκια λουκουμιού πασπαλισμένα με καρύδια. Τυλίγουμε το φύλλο ...

Read More »

Γιαουρτογλυκό

Υλικά 1 ζελέ ανανά 1 κουτί κομπόστα ανανά. 3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 3 κουταλιές ζάχαρη Σαντιγύ , κεράσια Εκτέλεση Σε ένα ποτήρι από την κομπόστα που το έχουμε ζεστάνει, διαλύουμε το ζελέ. Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι. Μόλις κρυώσει το ...

Read More »

Σουσαμόπιτα

Υλικά : ½ κιλό σουσάμι 3 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια κοπανισμένα 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη Κανέλα Γαρύφαλλα σκόνη 1 κιλό φύλλα κρούστας ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι Καλαμποκέλαιο για άλειμμα Σιρόπι: 6 ποτήρια ζάχαρη, 8 ποτήρια νερό Εκτέλεση : Πλένουμε, καβουρντίζουμε και ...

Read More »

Μαρμελάδα μανταρίνι

Υλικά για 8-10 άτομα 1 κιλό μανταρίνια 1 λεμόνι 3 1/2 κούπες ζάχαρη 5 κούπες νερό  Εκτέλεση Κόβετε το λεμόνι και τα μανταρίνια αρχικά στα τέσσερα και στη συνέχεια σε φέτες μισού εκατοστού. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα βάζετε σε ...

Read More »

Σοκολατένια κρέμα φούρνου

Υλικά για 2-4 άτομα 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 150 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου  Εκτέλεση Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και βάζετε ...

Read More »

Τρούφες με σταφίδες

Υλικά 100 γρ. Φυτικό βούτυρο 100 γρ. Ζάχαρη άχνη 1 φακελάκι βανίλια 300 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη στο ρεντέ 3 κουταλιές της σούπας μπράντυ 125 γρ. Ξανθές σταφίδες 250 γρ. Τρούφα σοκολάτας Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει ...

Read More »

Κρέμα καραμελέ

Υλικά για 2-4 άτομα Για την καραμέλα 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού 1/2 φλιτζάνι νερό Για την κρέμα 2 αυγά 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα 2 κούπες νερό για να διαλύσουμε το ζαχαρούχο γάλα 1 βανίλια Εκτέλεση ...

Read More »

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Υλικά για 6-8 άτομα 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα χυμός από ένα λεμόνι 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα 2 κιλά κεράσια 2 κιλά ζάχαρη  Εκτέλεση Αφαιρείτε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο μέσα στην κατσαρόλα που θα φτιάξετε το γλυκό, για να ...

Read More »

Πάστα σοκολατίνα

Υλικά για 2-4 άτομα Για το παντεσπάνι μια δόση παντεσπάνι σοκολάτας κρέμα ζαχαροπλαστικής βούτυρο φρέσκο (1 φλιτζάνι του τσαγιού για κάθε 1 κιλό κρέμας ζαχαροπλαστικής) άρωμα βανίλιας λίγη μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο ή κυδώνι γλάσο σοκολάτας Για το παντεσπάνι σοκολάτας ...

Read More »