ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΓΛΥΚΑ

Τάρτα μους σοκολάτας

Υλικά για 4-6 άτομα Για τη βάση 1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας 6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για τη μους 2 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (625 γραμμάρια) 160 γραμμάρια ζάχαρη 300 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα σοκολάτας με 70% ...

Read More »

Μπουκίτσες προφιτερόλ

Υλικά για 6-8 άτομα Για τα σου 150 ml φρέσκο γάλα 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 110 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας, σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου 4-5 αυγά 100 ml νερό 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική Για ...

Read More »

Πανακότα σοκολάτας με παγωτό

Υλικά για 2-4 άτομα 4 φύλλα ζελατίνης 150 ml γάλα πλήρες 150 ml κρέμα γάλακτος 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες σκόνη σοκολάτα ή κακάο 2 κουταλιές παγωτό καϊμάκι για το γαρνίρισμα σιρόπι φράουλας για το γαρνίρισμα Εκτέλεση Αφήνουμε τα φύλλα ...

Read More »

Πανεύκολο παγωτό σάντουιτς με πτι μπερ, έτοιμο σε 15 λεπτά!

Τι χρειαζόμαστε: 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί γάλα εβαπορέ 3 βανίλιες 1 κουτί κρέμα στο μεταλικό κουτακι MORFAT, ERMOL κτλ. 2 πακέτα πτί μπερ Πώς το κάνουμε: Στρώνω σ΄ενα πυρέξ μία στρώση μπισκότα, χτυπάω όλα τα υλικά με το ...

Read More »

Κουλουράκια κρασάτα Ροδίτικα

Υλικά 1 ποτήρι σπορέλαιο ½ ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι κρασί λευκό γλυκό ½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι 1 ½ κιλό αλεύρι 1 μπέικιν Σουσάμι ή ζάχαρη για επάλειψη (για να κολλήσει καλύτερα το σουσάμι, το βάζουμε σε βραστό νερό, το σουρώνουμε ...

Read More »

Σου γεμιστά με σοκολάτα

Υλικά Για τα σου 150 ml φρέσκο γάλα 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 110 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος, σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου 4-5 αυγά 100 ml νερό 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική κακάο σε σκόνη για ...

Read More »

Κέικ σοκολάτας με άρωμα εσπρέσο

Υλικά για 6-8 άτομα Για το κέικ 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας καφέ εσπρέσο 1 κουταλάκι του ...

Read More »

Φτιάξτε σπιτικό ραβανί

Υλικά για 6-8 άτομα Για το ραβανί 170 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό 128 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια ζάχαρη 240 γραμμάρια ηλιέλαιο 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 3 βανίλιες 4 αυγά ξύσμα από ένα πορτοκάλι ...

Read More »

Πορτοκαλοπιτάκια

Υλικά : 2 κουταλιές μαργαρίνη 250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι Τον χυμό από ένα πορτοκάλι Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι 2 κουταλιές λικέρ Γκραν Μαρνιέ 1 κουτί σφολιατάκια Λίγο φυτικό βούτυρο Εκτέλεση : Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη ...

Read More »

Νηστίσιμο παγωτό

Υλικά : 1 κιλό γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή ρυζιού 100 γραμμάρια ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σαλέπι Σοκολάτα κουβερτούρα Κοπανισμένη και καραμελωμένη αμυγδαλόψιχα Εκτέλεση : Ζεσταίνουμε το γάλα της σόγιας. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το σαλέπι και τα ρίχνουμε ...

Read More »