ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΓΛΥΚΑ

Κορμός ρολό με σαντιγί και κεράσια

Υλικά για 4-6 άτομα Για το παντεσπάνι 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 αυγά χωριστά κρόκους με ασπράδια 1/4 φλιτζάνι κακάο 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη 200 γραμμάρια κουβερτούρα Λαδόκολλα Για τη γέμιση 500ml κρέμα ...

Read More »

Μουσταλευριά

Υλικά 3 ½ φλυτζάνια μούστο ½ φλυτζάνι νισεστέ ½ φλυτζάνι νερό Σουσάμι Κανέλα Αμύγδαλα ή καρύδια ασπρισμένα και κοπανισμένα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μούστο να βράσει. Σε ένα μπολ διαλύουμε το νισεστέ. Μόλις βράσει ο μούστος , ρίχνουμε ...

Read More »

Κέικ σοκολάτας με καφέ

Υλικά για 4-6 άτομα Για το κέικ 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 2 ...

Read More »

Καρυδόπιτα αλάδωτη

Υλικά : ¾  φλιτζανιού ταχίνι 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού ½ φλιτζάνι  σταφίδες ξανθές ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες 1 ½  φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα 1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας 2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι 2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι Ξύσμα ...

Read More »

Δίπλες

Υλικά : 6 αυγά 2 φλυτζάνια του καφέ λάδι 2 φλυτζάνια του καφέ αλυσίβα 2 φλυτζάνια του καφέ κονιάκ αλεύρι μαλακό ή φάριν-απ (όσο πάρει ώστε να γίνει σφιχτή η ζύμη) λάδι αγνό χωρίς οξέα μία πρέζα αλάτι Για το ...

Read More »

Μελοτυρόπιτα

Μελοτυρόπιτα πρόχειρη ,εύκολη και πεντανόστιμη Υλικά : 4-5 φύλλα κρούστας χοντρά μέλι ,ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό βούτηρο λειωμένο για το τηγάνισμα κανέλλα σκόνη τυρι φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8×0,5×0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη απόβραδύς, ή ανθοτυρο ή μυζήθρα ...

Read More »

Λουκουμάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι.Το βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε τους χυμούς και το νερό, και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.Καίμε σε βαθιά κατσαρόλα ...

Read More »

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Σε φαρδιά κατσαρόλα καιμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.Ετοιμάζουμε το σιρόπι : Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, και τη φλούδα , ...

Read More »

Σάμαλι

Υλικά 1 κιλό σιμιγδάλι (μισό ψιλό και μισό χονδρό) ½ κιλό ζάχαρη 1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα 2 ποτήρια νερό 1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ Σιρόπι : 4 ποτήρια νερό , 4 ποτήρια ζάχαρη Εκτέλεση Ανακατεύουμε προσεκτικά και ...

Read More »

Σκαλτσούνια

Υλικά Για τη ζύμη: 3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι 1 φλυτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο 2 κουταλιές του γλυκού μέλι 2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν – πάουντερ Λίγο χλιαρό νερό για το ζύμωμα. Για τη γέμιση: 1 φλυτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα ...

Read More »