ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΓΛΥΚΑ

Ροξάκια Αποκριάτικα

Άνοιξε το Τριώδιο -λίγο νωρίς φέτος- ήρθαν και οι Απόκριες κι εμείς ετοιμάσαμε για σας ένα παραδοσιακό νόστιμο και εύκολο γλυκό, τα “ροξάκια”. Υλικά (για ένα ταψί) 1 φλιτζάνι (τσαγιού) σπορέλαιο 1 φλιτζάνι (τσαγιού) χλιαρό γάλα 1 φακελάκι μαγιά 2 αυγά ...

Read More »

Γλυκιά πίτα με κεράσια

Υλικά για 2-4 άτομα μισό κιλό κεράσια μισό φλιτζάνι βούτυρο Ένα αυγό 2/3 φλιτζανιού γάλα Μισό φλιτζάνι ζάχαρη Δύο φλιτζάνια αλεύρι Τρία κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ Ξύσμα ενός λεμονιού Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα  Εκτέλεση Πλένετε τα κεράσια, τα ...

Read More »

Φτιάξτε σταφιδόψωμο

Υλικά για 4-6 άτομα 340 γραμμάρια νερό 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά του γλυκού κοφτό αλάτι 1 κούπα σταφίδες 4 κουταλιές του γλυκού χτυπημένης μαστίχας μαζί με κρυσταλλική ζάχαρη 1/2 ...

Read More »

Τηγανίτες με μήλα

Υλικά για 2-4 άτομα 60 γραμμάρια αλεύρι 4 μήλα καθαρισμένα 2 κουταλιές κονιάκ 90 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα 3 ασπράδια αυγών  Εκτέλεση Για να φτιάξετε τη ζύμη ανακατεύετε το ζαχαρούχο γάλα, το αλεύρι και τα ασπράδια μέχρι να χυλώσουν. Τηγανίζετε σε ...

Read More »

Νόστιμα εκλεράκια

Υλικά για 24 εκλεράκια για τη σοκολάτα 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γραμμάρια ζάχαρη 500 ml γάλα 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ 100 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη 1 βανίλια σκόνη 30 γραμμάρια βούτυρο 4 κρόκοι ...

Read More »

Τούρτα αμυγδάλου με καφέ

Υλικά για 6-8 άτομα Για το παντεσπάνι 3 κουταλιές της σούπας γάλα 1 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουερ 3 αυγά ελάχιστο αλάτι 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη Για να ...

Read More »

Σοκολατάκια με ψητή μπανάνα

Υλικά για 2-4 άτομα 2 μπανάνες 250 γραμμάρια γάλα 150 γραμμάρια αλεύρι 2 αυγά 25 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 2 1/2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα βούτυρο για τηγάνισμα  Εκτέλεση Σε ξύλο κοπής κόβετε τις μπανάνες σε κομματάκια, ...

Read More »

Κρεμ μπρουλέ με κακάο

Υλικά για 2-4 άτομα 120 γραμμάρια κακάο 4 κρόκους αυγών 3 πορτοκάλια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους) 140 γραμμάρια ζάχαρη 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος  Εκτέλεση Αρχικά ρίχνετε μέσα σε μια κατσαρόλα, την κρέμα γάλακτος, το αλεσμένο κακάο και ξύσμα από ...

Read More »

Κρουασάν βουτύρου

Υλικά για 2-4 άτομα Για τη ζύμη 70 γραμμάρια ζάχαρη 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι 250 γραμμάρια βούτυρο μαργαρίνη 1 κρόκο αυγού μαζί με 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη για το άλειμμα 15 γραμμάρια ξερή μαγιά 250 γραμμάρια χλιαρό γάλα ...

Read More »

Τραγανή αχλαδόπιτα

Υλικά για 6-8 άτομα Για την πίτα 4-5 αχλάδια 1 κρόκος αυγού 250 γραμμάρια κουβερτούρα 90 γραμμάρια γάλα 120 γραμμάρια ζάχαρη 1 αυγό 10 γραμμάρια λικέρ της αρεσκείας σας 70 γραμμάρια βούτυρο 250 γραμμάρια αλεύρι 8 γραμμάρια ξερή μαγιά ή ...

Read More »