ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δεν πιστεύετε που βρίσκεται αυτός ο πεινασμένος σαρκοφάγος αλιγάτορας – Δείτε που

Μάλιστα οι αρχές προειδοποιούν τους αθλητές πως οι πεινασμένοι αλιγάτορες μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι και να επιτεθούν ακόμα και σε ανθρώπους.

Όλα τα είχε το Ρίο, από την μόλυνση, την εγκληματικότητα, την αργοπορία στην ολοκλήρωση των δομών, τις θανατηφόρες τσούχτρες, τώρα εμφανίστηκαν και σαρκοφάγοι αλιγάτορες, λίγα μόλις μέτρα από τους χώρους όπου θα γίνουν οι αγώνες.

Μάλιστα οι αρχές προειδοποιούν τους αθλητές πως οι πεινασμένοι αλιγάτορες μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι και να επιτεθούν ακόμα και σε ανθρώπους.

aligatoras_2.JPG

Ο κύριος όγκος του πληθυσμού των αλιγάτορων του Ρίο διαμένει στις όχθες των βρόμικων νερών δίπλα από το ολυμπιακό στάδιο της πόλης, κοντά στο αθλητικό χωριό και το γήπεδο του γκολφ.

Ο Ricardo Freitas, ειδικός στους αλιγάτορες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι είναι πιθανό να βρεθούν αλιγάτορες 4 μέτρων μεταξύ θεατών και αθλητών.

aligatoras_3.JPG

Τεράστιοι αλιγάτορες έχουν κινηματογραφηθεί στην λίμνη του γηπέδου του γκολφ και έξω από δημοφιλές εμπορικό κέντρο της πόλης.

Τα βρώμικα νερά είναι ο λόγος της μείωσης (ακόμα και εξαφάνισης) του πληθυσμού των ψαριών, βασικής τροφής των αλιγάτορων, οι οποίοι τώρα, πεινασμένοι τρώνε σκουπίδια και κυνηγούν σε δημοσιές.

aligatoras_4.JPG

Οι ντόπιοι ταΐζουν τους αλιγάτορες με αποφάγια όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να χορτάσουν τα τεράστια ερπετά.

Οι αρχές προειδοποιούν τους τουρίστες να αποφεύγουν περιοχές κοντά στο νερό, ενώ οι ντόπιοι δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να ταΐζουν τους αλιγάτορες, αφού αυτοί είναι η αιτία που καταστράφηκε το “σπίτι” τους. Από την άλλη ο Dr Ricardo υποστηρίζει ότι ενώ οι προθέσεις των κατοίκων είναι καλές, στην ουσία βλάπτουν και τους αλιγάτορες και την πόλη.

aligatoras_5.JPG

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.