ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δεκαεξάχρονος έφτιαξε εφαρμογή κινητού «κομπιουτεράκι» για να λύνει τα μαθηματικά που… τον δυσκόλευαν

Ήταν στο γυμνάσιο που o Amit Kalra άρχισε να μένει πίσω στα μαθηματικά, στα οποία ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα καλός.
 
Ο Kalra 16 ετών πλέον, είχε αναγκαστεί να αλλάξει σχολείο και από τη στιγμή που έπεισε τη μητέρα του να τον ξαναστείλει στο παλιό σχολείο, είχε μείνει πολύ πίσω στη γεωμετρία, ένα μάθημα στο οποίο είχε ήδη αρκετά κενά.
 
«Άρχισα να προσπαθώ», είπε ο Kalra στο Business Insider. «Ήμουν μόνος μου. Δεν ήξερα κανένα στην τάξη».
 
Τα περισσότερα παιδιά θα είχαν εγκαταλείψει και θα πήγαιναν σε κάποιο θερινό σχολείο. Ήταν τότε που ο Kalra αποφάσισε να φτιάξει μια εφαρμογή που θα έκανε όλες τις ασκήσεις γι ‘αυτόν.
 
Η κωδικοποίηση του «6284 Calc»:
 
Τον Μάιο του 2015, ο Kalra άρχισε να εργάζεται για την εφαρμογή του iOS την «6284 Calc». Δεν έμοιαζε σε τίποτα με καμία άλλη εφαρμογή.
 
Η εφαρμογή είναι ειδικά κατασκευασμένη για να υπολογίζει άλγεβρα, γεωμετρία και άλλα, επιτρέποντας στους χρήστες να εισάγουν τις τιμές στο δεδομένο τύπο, αφήνοντας το app να κάνει τα υπόλοιπα. Η εφαρμογή αξίας 1,99 δολ., σας δίνει την δυνατότητα να μάθετε όλες τις ενέργειες για να φτάσετε εκεί.
 
img 3721
 
Ο Kalra δεν είχε φοβερές γνώσεις κωδικοποίησης για το iOS πριν από το «6284 Calc», εκτός από ελάχιστη εξάσκηση σε κάποια projects. Κατέληξε να είναι αυτοδίδακτος κατεβάζοντας ένα ebook και πειραματιζόμενος.
 
Από τότε που έφτιαξε την εφαρμογή, η οποία είχε περίπου 30.000 downloads, ο Kalra δεν έκανε τίποτα σε σχέση με το marketing, εκτός από το να την στείλει σε όλους τους φίλους του να την δοκιμάσουν.
 
Ακόμα, όπως ήταν φυσικό, δεν διέφυγε της προσοχής της Apple, η οποία τον κάλεσε να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Developper νωρίτερα αυτό το χρόνο.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.