ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δείτε τον άνθρωπο που οδηγεί ανάποδα 31 χρόνια

Αν ήταν στην Αγγλία ή στην Κύπρο δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ωστόσο, το να οδηγεί κάποιος με δεξί τιμόνι στην Ελλάδα είναι εντελώς ασυνήθιστο και αν υπολογίσουμε ότι στη Λάρισα το κάνει αυτό ο κ. Μιχάλης για 31 ολόκληρα χρόνια τότε πρόκειται για μία πραγματικά περίεργη περίπτωση.

Με ένα αυτοκίνητο του 1984 ο κυπριακής καταγωγής 60χρονος πλέον ήρθε από τη Μεγαλόνησο.

Πήρε την απαιτούμενη άδεια ή μάλλον ποτέ δεν πήρε κάποια απαγόρευση από αρμόδιες υπηρεσίες και έτσι ζει την καθημερινή του οδήγηση από άλλη πλευρά, όπως αναφέρει το thessalianews.

«Όλα αυτά τα χρόνια βλέπω τους περαστικούς να κοιτάνε με έκπληξη το αυτοκίνητο όταν αυτό βρίσκεται εν κινήσει καθώς ψάχνουν τον οδηγό», ξεκινάει την περιγραφή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» ο 60χρονος οδηγός που διατηρεί κατάστημα με μεταξοτυπίες.

«Στο παρκάρισμα εμένα μου φαίνεται πολύ πιο εύκολο από το αριστερό τιμόνι. Όμως όλα είναι θέμα συνήθειας» και αρχίζει να μιλάει για τεχνικές δυσκολίες.

«Επί της ουσίας μόνο μία είναι και αναφέρομαι στην προσπέραση. Είχα πρόβλημα παλιότερα στην Αγιάς, Τυρνάβου, Βόλου λόγω στενότητας δρόμου κυρίως. Αν ήταν ΙΧ μπροστά μου βολευόμουν. Αν ήταν φορτηγό ή λεωφορείο είχα πρόβλημα. Εγώ το έλυσα ως εξής: έβγαινα να κοιτάξω από τη μέσα μεριά. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Έλληνας οδηγός πάει στη μεσαία διαχωριστική γραμμή, εγώ το εκμεταλλευόμουν και εφόσον ήξερα το αυτοκίνητό μου, υπολόγιζα πώς θα προσπεράσω. Το πλεονέκτημα είναι πως πλησιάζω το αυτοκίνητο που προσπερνάω πολύ περισσότερο από αυτούς που οδηγούν με αριστερό τιμόνι και δεν καβαλάω ποτέ διαχωριστική γραμμή. Πάντα νόμιμος. Βέβαια για τον οδηγό που προσπερνάω είναι μεγάλη έκπληξη όταν με βλέπει από άλλη πλευρά», δηλώνει ο κ. Μιχάλης.

Στο ερώτημα αν είναι δύσκολο και επικίνδυνο μέχρι να συνηθίσεις την αλλαγή λωρίδας, ο 60χρονος οδηγός απάντησε: «Είναι και αυτό ένα θέμα αλλά το ξεπερνάς μέσα σε λίγες στιγμές. Συνήθως με μπέρδευε για λίγο όταν πήγαινα στην Κύπρο ή όταν επέστρεφα στην Ελλάδα. Όταν όμως βλέπεις αμάξι από απέναντι να έρχεται επάνω σου αμέσως συνέρχεσαι».

www.kontranews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.