ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εξιχνιάστηκαν (10) περιπτώσεις κλοπών από κατοικίες σε χωριά της Ρόδου

Εξιχνιάστηκαν (10) περιπτώσεις κλοπών από κατοικίες σε χωριά της Ρόδου

Συνελήφθη επ’ αυτoφώρω, από περιπολούντες αστυνομικούς, ένας 23χρονος δράστης και αναζητούνται δυο συνεργοί του

Εξιχνιάστηκαν χθες (10.11.2016), ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών από κατοικίες στις περιοχές Ιαλυσός Κρεμαστή και Παστίδα Ρόδου.

Για τις περιπτώσεις αυτές συνελήφθη προχθές (09.11.2016) το βράδυ ένας 23χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει άλλους δυο συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή διάπραξης κλοπών, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις κατηγορουμένους τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν κατοικία στην Κρεμαστή Ρόδου και μετά από πεζή καταδίωξη κατάφεραν να συλλάβουν τον 23χρονο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, σε συνδυασμό με αξιολόγηση στοιχείων που προέκυψαν, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι ενεργώντας ως ομάδα εντόπιζαν κατοικίες από τις οποίες οι ένοικοι απουσίαζαν και αφού τις παραβίαζαν, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή κ.α..

Από την ανάλυση της εγκληματικής τους δραστηριότητας διακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα 16 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2016, διέπραξαν συνολικά δέκα διαρρήξεις-κλοπές σε κατοικίες, από τις οποίες πέντε στην Ιαλυσό, τέσσερις στην Κρεμαστή και μια στην Παστίδα Ρόδου.

Εκτιμάται ότι η άξια των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε στην κα Ανακρίτρια Ρόδου.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.