ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δείτε το κτίριο που θυμίζει τις… καμπύλες της Beyoncé

Το πιο εντυπωσιακό κτίριο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας είναι έτοιμο να κατασκευαστεί. Εντυπωσιακή είναι επίσης και η πηγή της έμπνευσης σχεδιασής του, από τους αρχιτέκτονες του γραφείου Elenberg Fraser, οι οποίοι δήλωσαν πως ήταν… οι καμπύλες της Beyoncé!

Μόλις εγκριθεί από τον προγραμματισμό της Επιτροπής της πόλης, ένας ουρανοξύστης γνωστός ως Premier Tower, αναμένεται να ανεγερθεί στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή της πόλης.

«Θα έχετε δει το βιντεοκλίπ της Beyoncé για το τραγούδι Ghost;» λένε οι αξιόλογοι αρχιτέκτονες. Και σε περίπτωση που δεν το έχετε δει, να σας ενημερώσουμε ότι το βίντεο δείχνει γυμνές γυναίκες παγιδευμένες σε ελαστικό ύφασμα σαν σε σωλήνες, από όπου προσπαθούν να απελευθερωθούν με ανήσυχες και χορογραφημένες ωστόσο κινήσεις, γυναικεία σώματα. Αυτό που κυρίως διαφαίνεται σε όλη την χορογραφία είναι οι καμπύλες και τα πιο θηλυκά σημεία του σώματος. Καθώς παλεύουν, το σώμα τους σχηματίζει άμορφους «πύργους» με τους γοφούς, τα πλευρά και το στήθος τους, στοιχεία που ξεσήκωσαν οι αρχιτέκτονες προκειμένου να δώσουν καμπύλες και κίνηση και στο πολυαναμενόμενο κτίριο της Μελβούρνης.

Δείτε τις φωτογραφίες

The bodacious building will feature bulging sides inspired by the images in Beyoncé's video.

The curves don't just increase the building's curb appeal, they're designed to maximize energy usage.

Elenberg Fraser, the architecture firm behind the project, describes the Premier Tower as a vertical cantilever, which offers "the best results in terms of structural dispersion, frequency oscillation, and wind requirements."

When completed, the 68-story building will contain 660 apartments and a hotel with 160 rooms.

The structure is being commissioned by Singapore's Fragrance Group Limited, a real estate, investment, and hospitality company owned by billionaire Wee Meng Koh.

A recently rebooted pub that was popular in the 1970s, The Savoy Tavern, will be mowed down to make room for the retail space at the base of the building, according to The Guardian.

Here's a rendering of what looks to be a hotel room.

Curved seating on the inside echoes the sweeping facade.

The glass-encased skyscraper will offer its inhabitants stunning views of the surrounding city.

There's no word yet on when the structure will be completed or how much the apartments will go for.

Here's a screenshot from the video that inspired the skyscraper's design.

newmoney.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.