ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δείτε τα ειδικά ηχεία… μήτρας για να ακούει καλύτερα μουσική το έμβρυό σας

Μοιάζουν με ταμπόν και μπαίνουν μέσα στην μήτρα της εγκύου μητέρας έτσι ώστε το έμβρυο να ακούει καθαρότερα την μουσική που έχουν επιλέξει οι γονείς του

Οι επιστημονικές έρευνες έχουν πια καταλήξει ότι η μουσική κάνει καλό στο έμβρυο ακόμα και στα πολύ πρώιμα στάδιά του. Όμως μία εταιρία ηλεκτρονικών προχώρησε την έρευνα ακόμα πιο… βαθιά, καθώς υποστηρίζει ότι δεν είναι αρκετή η μουσική που φθάνει στο μωρό από εξωτερικές πηγές. Και δημιούργησε τα πρώτα… ηχεία για το έμβρυο, τα οποία τοποθετούνται εν είδει ταμπόν μέσα στην μήτρα της μητέρας, και από εκεί εκπέμπουν την μουσική πολύ πιο κοντά και χωρίς παρεμβολές στο έμβρυο.

Οι έρευνες που έκανε η εταιρία έδειξαν ότι οι αντιδράσεις του μωρού στην μουσική που άκουγε μέσω του Babypod ήταν πολύ πιο άμεσες και έντονες, με τον υπέρηχο να δείχνει το έμβρυο να κουνά τα χέρια και -σε προχωρημένο στάδιο- να κινείται ολόκληρο ρυθμικά, ακόμα και να… κουνά το στόμα.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι το προϊόν της είναι ιδιαίτερα προσεγμένο σε κατασκευή, με υλικά που δεν μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην μητέρα, ενώ και η ανώτερη ένταση του ήχου, μόλις στα 56dB αντιστοιχεί στο επίπεδο της έντασης μιας πολύ χαμηλόφωνης συνομιλίας.

Μάλιστα οι έρευνες που έγιναν σε 100 μωρά που γεννήθηκαν με την μητέρα να κάνει χρήση αυτής της συσκευής, δεν βρέθηκε σε κανένα να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ακοή τους. 

Το μόνο πρόβλημα είναι αν το έμβρυο συμφωνεί με το playlist της μαμάς ή του μπαμπά (μην αναρωτιέστε ποιός θα επικρατήσει σε τέτοιες μάχες…) και αν όλη αυτή την «ταλαιπωρία» που θα έχει υποστεί από την πρώιμη επαφή του με τον έξω κόσμο θα έχει τελικά κάποια θετική επίδραση στην προσωπικότητά του. 

www.protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.