ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δείτε πως να μετατρέψετε το αλμυρό νερό σε πόσιμο [λίστα]

Νιώθετε δίψα και το μόνο που έχετε είναι αλμυρό νερό; δεν υπάρχει πρόβλημα. Μετατρέψτε το σε πόσιμο νερό, ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα.

1. Πάρτε μια κατσαρόλα και βάλτε ένα άδειο κύπελλο από γυαλί μέσα σε αυτό στο κέντρο .

2. Σιγά-σιγά ρίξτε λίγο αλμυρό νερό στην κατσαρόλα . Μην συμπληρώσετε μέχρι πάνω.Σταματήστε πολύ πριν η στάθμη του νερού φτάσει στο στόμιο του γυαλιού. Βεβαιωθείτε ότι δεν πιτσιλάει το αλμυρό νερό στο ποτήρι, καθώς βράζει

3. Τοποθετήστε το καπάκι του δοχείου ανάποδα, ώστε το υψηλότερο σημείο ή λαβή να είναι στραμμένη προς τα κάτω άμεσα πάνω στο γυαλί .

4. Φέρτε το νερό σε μια αργή βράση . Μια βίαιη πλήρη βράση μπορεί να μολύνει το πόσιμο νερό από το πιτσίλισμα στο ποτήρι.

5. Καθώς το νερό βράζει γίνεται ατμός, ο οποίος συμπυκνώνει στον αέρα ως ατμός και στην επιφάνεια της κάλυψης ως σταγονίδια νερού, που κατόπιν τρέχουν κάτω στο χαμηλότερο σημείο (η χειρολαβή) και στάζει μέσα στο ποτήρι . Όπως ίσως θα γνωρίζετε, όταν το νερό βράζει, γίνεται καθαρός ατμός. (Αυτό θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα 20 λεπτά ή περισσότερο).

6. Περιμένετε λίγο πριν το πιείτε το νερό από το εσωτερικό του γυαλιού, δεδομένου ότι τόσο το νερό όσο και το γυαλί θα είναι πολύ καυτό.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.