ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δείτε γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το κινητό σας στο μαξιλάρι

«Μην βάζετε το κινητό σας κάτω από το μαξιλάρι όταν κοιμάστε ή όταν το φορτίζετε. Παρακαλώ κοινοποιήστε το για να είστε ασφαλείς»

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του twitter, φωτογραφίες που δείχνουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει δυνητικά η φόρτιση του κινητού τηλεφώνου στο μαξιλάρι του κρεβατιού μας. Οι τέσσερις εικόνες δείχνουν ένα κατεστραμμένο τηλέφωνο δίπλα σε ένα μαξιλάρι το οποίο έχει μια μεγάλη τρύπα από κάψιμο. Όπως βλέπετε και το στρώμα είναι κατεστραμμένο. 

Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο twitter της αστυνομίας με τον επικεφαλής Wilson Aramboles να γράφει: «Μην βάζετε το κινητό σας κάτω από το μαξιλάρι όταν κοιμάστε ή όταν το φορτίζετε. Παρακαλώ κοινοποιήστε το για να είστε ασφαλείς».

Οι τέσσερις φωτογραφίες είναι από διαφορετικά περιστατικά, δύο από τα οποία έλαβαν χώρα στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Στα συγκεκριμένα περιστατικά το κινητό φορτιζόταν όλη τη νύχτα με αποτέλεσμα η μπαταρία να υπερθερμανθεί και να χαλάσει. Σύμφωνα με ειδικούς αυτό ήταν πιο εύκολο να συμβεί στα κινητά με μπαταρίες παλαιάς τεχνολογίας, Οι μπαταρίες με Lithium-ion είναι δύσκολο να προκαλέσουν τέτοια περιστατικά, καθώς όταν «γεμίσουν» σταματούν να δέχονται ηλεκτρισμό. 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.