ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δείτε για ποιον λόγο η Ισλανδία μηνύει … αλυσίδα σούπερ μάρκετ (φωτό)

H Iσλανδία είναι μια χώρα που είναι γνωστή για τα υπέροχα, σχεδόν απόκοσμα, τοπία της, για τον θαρραλέο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τη χρεοκοπία της το 2008 και για την εξαιρετική πορεία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της κατά το τελευταίο Euro.
 
Ωστόσο, πλέον, αναμένεται να γίνει γνωστή και για τη δικαστική της διαμάχη με μια αλυσίδα πώλησης τροφίμων. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της νησιωτικής χώρας ανακοίνωση ότι, για την προστασία των κατοίκων και των επιχειρήσεών της, προχώρησε σε νομική διαδικασία εις βάρος μιας βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
 
Το πρόβλημα; Η εταιρεία αυτή έχει την ονομασία… «Iceland Foods», δηλαδή χρησιμοποιεί το όνομα της χώρας ως κατοχυρωμένο όνομα της επιχείρησης. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ισλανδίας, η εταιρεία έχει ακολουθήσει επιθετική πολιτική εις βάρος επιχειρήσεων από τη χώρα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο «Iceland»!
To υπουργείο Εξωτερικών της Ισλανδίας υποστηρίζει ότι η κατάσταση έχει γίνει πλέον μη βιώσιμη, καθώς οι εταιρείες της χώρας δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όνομά της για να τονίσουν τον τόπο προέλευσής τους, και απευθύνεται στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε., προκειμένου να δώσει λύση.
 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.