ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΑΝΙΑ: «Τιμωρούν» 17χρονη που γλίτωσε από τον βιαστή της με σπρέι πιπεριού

Οργή έχει προκαλέσει στη Δανία, η απίστευτη περιπέτεια μιας 17χρονης που κατάφερε να γλιτώσει από τον βιαστή της και τώρα καλείται να πληρώσει πρόστιμο, καθώς στην προσπάθειά της να ξεφύγει, χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού εναντίον του δράστη.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην αστυνομία, η 17χρονη δέχθηκε επίθεση στις 10.00 το βράδυ στο κέντρο της μικρής πόλης Σόντερμποργκ, από έναν άνδρα που μιλούσε αγγλικά. Ο άνδρας την έριξε στο έδαφος, προσπάθησε να της ξεκουμπώσει το παντελόνι και να την γδύσει. Ωστόσο η 17χρονη βρήκε το κουράγιο να αντισταθεί και πρόλαβε να ρίξει στον δράστη σπρέι πιπεριού που είχε μαζί της.
Ο δράστης κατάφερε να ξεφύγει και διαφεύγει της σύλληψης, ενώ δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Αυτό που έχει προκαλέσει οργή είναι ότι σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, το νεαρό κορίτσι παρά τον εφιάλτη που έζησε, ενδέχεται να κληθεί να καταβάλει πρόστιμο «εφόσον η κατοχή και χρήση του σπρέι πιπεριού είναι παράνομη».
Το πρόστιμο μπορεί να ανέρχεται σε 500 κορώνες (περίπου 72 δολάρια).
«Κάτι είναι τελείως, απίστευτα λάθος με το δανέζικο σύστημα…Η αυτοάμυνα είναι ανθρώπινο δικαίωμα» έγραψε ένας αναγνώστης, ενώ άλλος διερωτήθηκε: «Ίσως ο δράστης θα πρέπει να διεκδικήσει αποζημίωση…Τρελαθήκαμε στην Δανία;»

.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ίδιου μέσου «ένας μεγάλος αριθμός ανδρών που προέρχονται από το τοπικό κέντρο ασύλου, δυσκολεύεται ιδιαιτέρως να σεβαστούν το αντίθετο φύλο».
Οι σεξουαλικές επιθέσεις από αλλοδαπούς κατά γυναικών ήρθαν με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια μετά τις αποκαλύψεις για μαζικές επιθέσεις στην Κολωνία της Γερμανίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

adapokrites.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.