ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Cheese cake παγωτό

Cheese cake παγωτό

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο τυρί κρέμα (philadelphia)
  • 1 κουταλιά σούπας γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 1 κουτί σαντιγύ ΜΟRFAT ή ERMOL
  • 1 κεσεδάκι μαργαρίνη (ξεπαγωμένη)
  • 1-2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
  • για το γαρνίρισμα μαρμελάδα βύσσινο ή δαμάσκηνο ή φράουλα ή σιρόπι καραμέλας
 
 
 

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Χτυπώ τα μπισκότα στο blender 5-5 μαζί.
 
Βήμα 2

2) Χτυπώ στο μίξερ τα μπισκότα με την κανέλα και τη μαργαρίνη.
 
Βήμα 3

3) Στρώνω σε μια ταρτιέρα.
 
Βήμα 4

4) Χτυπώ στο μιξερ τη σαντιγύ με το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα.
 
Βήμα 5

5) Αφού χτυπηθούν καλά προσθέτω το γιαούρτι, το γάλα εβαπορέ και το λεμόνι.
 
Βήμα 6

6) Στρώνω την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
 
Βήμα 7

7) Βάζω στην κατάψυξη.
 
Βήμα 8

8) Σερβίρω γαρνίροντας με σιρόπι καραμέλας ή και σοκολάτας, ή με όποια μαρμελάδα διαθέτει το ψυγείο μου.
 
 

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια πολύ παλιά συνταγή που ξεκίνησε από την φίλη μου Βίκυ, αλλά στην πορεία των χρόνων της έχω κάνει μικροαλλαγές. Ξεκίνησε σαν απλό cheese cake, αλλά προσπαθώντας να μην το φάμε όλο σε μια μέρα, το έκρυψα στην κατάψυξη. Είναι τέλειο με τον καλοκαιρινό καφέ, αλλά και μετά από ένα δείπνο στον κήπο.

Ευχαριστούμε πολύ την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα-βήμα.

sintagespareas.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.