ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βρυξέλλες: Ο «ήρωας» του αεροδρομίου Zaventem που έσωσε επτά τραυματίες

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, μετά την διπλή έκρηξη επικράτησε πανικός, με πολλά άτομα να μένουν ακρωτηριασμένα ή βαρύτατα τραυματισμένα

Μετά την τραγωδία των Βρυξελλών με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης, που άφησαν πίσω περισσότερους από 30 νεκρούς, τον γύρο του κόσμου κάνει η ηρωική πράξη ενός εργαζομένου στο αεροδρόμιο Zaventem. 

Ο Alphonse Lyoura, ο οποίος εργάζεται ως χειριστής αποσκευών στο αεροδρόμιο, βρέθηκε στο κέντρο των εκρήξεων, επέλεξε, όμως, να μην αναζητήσει καταφύγιο, αλλά να βοηθήσει όσους τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, μετά την διπλή έκρηξη επικράτησε πανικός, με πολλά άτομα να μένουν ακρωτηριασμένα ή βαρύτατα τραυματισμένα. Ο ίδιος σχολίασε σοκαρισμένος πως: «Βοήθησα τουλάχιστον έξι ή επτά άτομα. Μεταφέραμε κάποιους που δεν κινούνταν έξω. Επικρατούσε παντού πανικός. Είδα ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος, καλυμμένους με αίμα, που δεν κινούνταν. Πολλά άτομα ακρωτηριάστηκαν. Ένας άντρας έχασε και τα δυο του πόδια».

Η ηρωική κίνηση του Lyoura έγινε παγκοσμίως γνωστή, με τους χρήστες του Twitter να σχολιάζουν πως άνθρωποι σαν αυτόν είναι που «κερδίζουν» τους τρομοκράτες.

Ένας χρήστης σχολίασε: «Alphonse μόλις τους έκανες αποτυχημένους. Αν ένας από εμάς βοηθά ανιδιοτελώς τους συνανθρώπους μας, τότε δεν κέρδισαν. Δεν θα κερδίσουν ποτέ».

Κάποιος άλλος έγραψε: «Οι τρομοκράτες δημιουργούν ήρωες. Ο ήρωας δεν ενδιαφέρεται για τη θρησκεία σου. Ο ήρωας είναι απλώς καλός άνθρωπος».

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.