ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
P7270909

Μπριάμ φούρνου με κεφτεδάκια και φέτα

ΥΛΙΚΑ (6-8 μερίδες)
2 μεγάλες πατάτες, σε φέτες
3-4 μεγάλα κολοκύθια, σε κύβους
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 φλ.τσ. νερό
1 φλ.τσ. φέτα θρυμματισμένη
3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα θυμάρι
Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι και πιπέρι
1 κ.γλ. ρίγανη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τη μελιτζάνα και την βάζουμε μέσα σε νερό με λίγο αλάτι για 30 λεπτά ώστε αν είναι πικρή, να ξεπικρίσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνουμε καλά. 
Ύστερα, καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη  και το βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά, ώστε να  σφίξει το μίγμα.
Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι μέρι να γίνει διαφανές.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί (35X25) και βάζουμε μέσα τα λαχανικά.
Ρίχνουμε από πάνω το σοταρισμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον δυόσμο και το νερό.
Πασπαλίζουμε τα λαχανικά με αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα κεφτεδάκια. 
Τα τοποθετούμε ανάμεσα στα λαχανικά.
Από πάνω περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
Βάζουμε στο φούρνο, για 40 λεπτά.
Μετά, βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε τη φέτα.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο, ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά  και μόλις το φαγητό μας ροδοκοκκινήσει είναι έτοιμο.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Πηγή: Περιοδικό “Νόστιμες συνταγές”, Ιούλιος-Αύγουστος 2013, Συνταγή της Μ.Λαμπράκη
tantekiki.blogspot.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.