ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΟΚ: Βρήκαν χοτ-ντογκ με ανθρώπινο DNA – Τι έδειξε μεγάλη έρευνα

Σίγουρα έχετε ακούσει και εσείς πολλές την φράση ότι “καλύτερα να μην ξέρεις από τι φτιάχνεται” το κρέας στα λουκάνικα που καταναλώνουμε μαζικά, κυρίως σε αυτά τα οποία μας σερβίρουν ως χοτ-ντογκ.
Η αμερικανική εταιρεία Clear Foods, η οποία επαίρεται ότι “χρησιμοποιεί γονιδιωματική τεχνολογία για να αναλύσει οποιαδήποτε τροφή σε μοριακό επίπεδο και συστατικό-προς-συστατικό”, δημοσίευσε μία έρευνα, η οποία είχε σκοπό να αναλύσει πλήρως τι ακριβώς περιέχουν τα προϊόντα χοτ-ντογκ από τις περισσότερες μάρκες αλλαντικών στις ΗΠΑ.
 
Η εταιρεία ανέλυσε συνολικά 345 προϊόντα και λουκάνικα για χοτ-ντογκ από 75 διαφορετικές μάρκες αλλαντικών στις ΗΠΑ και ανακοίνωσε ότι “εντόπισε ανθρώπινο DNA στο 2% των κανονικών προϊόντων, αλλά και στο 66% των προϊόντων που απευθύνονται σε χορτοφάγους”.
 
Επιπλέον, περίπου το 10% των προϊόντων για χορτοφάγους βρέθηκε ότι περιέχει κρέας.
 
Η εταιρεία έσπευσε βεβαίως να υπογραμμίσει ότι παρά τα σοκαριστικά αυτά ευρήματα, “υπάρχουν πολλές εταιρείες παραγωγής προϊόντων χοτ-ντογκ που έχουν υψηλής ποιότητας προϊόντα, τα οποία παρασκευάζουν με επαγγελματική ακεραιότητα”.
 
Το ρισκάρετε όμως…;
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.