ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βρετανία: Υψώνει τείχος στο καλαί για να εμποδίσει τους πρόσφυγες

Τείχος που θα αποτρέπει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας υψώνει η Βρετανία. Όπως ανακοινώθηκε, το τείχος θα αρχίσει να κατασκευάζεται σύντομα, στο Καλαί με στόχο να ανακόψειτη ροή των προσφύγων  που μπαίνει στη χώρα από τη σήραγγα της Μάγχης.

Όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, τα σχέδια αυτά επιβεβαίωσε χθες Τρίτη ο υπουργός Μετανάστευσης της Βρετανίας, Robert Goodwill, ενώπιων των βουλευτών, διαμηνύοντας: «Θα ξεκινήσουμε να χτίζουμε αυτό το μεγάλο νέο τείχος πολύ σύντομα».

Το τείχος ύψους 4 μέτρων και μήκους ενός χιλιομέτρου, θα εκτείνεται παράλληλα με τον δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του Καλαί και το κόστος του θα ανέλθει στα 2 εκατ. λίρες, το οποίο θα καλυφθεί από τη Βρετανία. Θα χτιστεί και στις δύο πλευρές του δρόμου, ενώ θα είναι κατασκευασμένος από λείο σκυρόδεμα, εμποδίζοντας τους πρόσφυγες που ενδεχομένως προσπαθήσουν να σκαρφαλώσουν.

Η σήραγγα έχει αποτελέσει, συχνά, μέσο εισόδου των προσφύγων από τη Γαλλία, ενώ ο υπάρχων φράχτης δεν έχει καταφέρει να αναχαιτίσει σημαντικά τις ροές.

Πάντως, το σχέδιο έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων στην περιοχή, ενώ από την πλευρά της, η Ένωση Οδικών Μεταφορών άσκησε κριτική στο μέτρο, χαρακτηρίζοντάς το ως κακή χρήση των χρημάτων των φορολογούμενων, τα οποία αντ’αυτού, θα μπορούσαν να δαπανηθούν για την ενίσχυση της ασφάλειας στους δρόμους.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.