ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βρετανία: «Έφαγε» παράνομα 10.000 ευρώ επιδόματα σε δυο χρόνια νομίζοντας ότι πεθαίνει

Οι γιατροί του είπαν ότι πεθαίνει κι εκείνος έκρυψε τα εισοδήματα του για να εισπράττει, παράνομα, επιδόματα

Ο 69χρονος Κόλιν Φεν δεν είχε διαπράξει ποτέ έγκλημα στη ζωή του, όμως το ότι δεν δήλωσε 50.000 λίρες αποταμιεύσεις, ώστε να αποκομίσει επιδόματα 10.000 λιρών, συνιστά ένα.

Και για ποιο λόγο; Ο Φεν πάλευε να σταθεί στην ανάπηρη γυναίκα του για μεγάλο διάστημα της ζωής του, μέχρι που οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι πάσχει από μια θανατηφόρα ασθένεια.

Έτσι λοιπόν αποφάσισε να «εξαφανίσει» τα εισοδήματά του για να εισπράξει σε περίοδο δυο ετών 9.995 λίρες σε επιδόματα, βάσει του ότι πλέον θεωρούνταν χαμηλού εισοδήματος ασθενής.

Όμως ο εισαγγελέας το ανακάλυψε.

Μετά από τα δυο χρόνια, οι γιατροί έκαναν νέα ανακοίνωση στον Φεν, στην οποία του έλεγαν ότι είχαν κάνει λάθος και ότι δεν επρόκειτο να πεθάνει.

Έτσι μπήκε ένα τέλος στον παροξυσμό του Φεν που, έτσι όπως πήγαινε, θα συνεχιζόταν μέχρι να πεθάνει.

Η «γραμμή» που ακολούθησε ο δικηγόρος του, είναι ότι ο Φεν παρασύρθηκε σε ένα ανόητο λάθος επειδή «γκρεμίστηκε» ο κόσμος του όταν έμαθε ότι πεθαίνει.

Από τότε ο Φεν έχει ξεπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού, ενώ το δικαστήριο του έχει επιβάλλει περιορισμό κυκλοφορίας από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα για 16 εβδομάδες.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.