ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βρες ΑΤΜ: Απίστευτη εφαρμογή που δείχνει ποιο ΑΤΜ έχει λεφτά (και 20ευρα)

Πώς λειτουργεί η νέα επαναστατική εφαρμογή «Βρες ΑΤΜ«;

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει τις τελευταίες μέρες για το πως η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει την Ελληνική οικονομία κάτω από το άγχος και τη στενότητα των capital controls.

Από δύο επιχειρηματίες που ανέλαβαν να βοηθήσουν τις ελληνικές startupς, μέχρι ξένες υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών που φρόντισαν να δείξουν καλή θέληση και πίστη στις ελληνικές startup εταιρίες.

Εάν μη τι άλλο πάντως οι ελληνικές startup δεν στερούνται ευρηματικότητα. Το νέο app Βρες ΑΤΜκυκλοφόρησε πριν δυο μέρες και ενημερώνει τους χρήστες για το ποιο ATM είναι κοντά τους, εάν το ΑΤΜ έχει χρήματα και (το πιο σημαντικό απ” ολα) εάν έχει (τα δυσεύρετα πλέον) 20αρικα.

vres-atm-1

Ο Δημήτρης Χατζηελευθερίου, ένας από τους τρεις προγραμματιστές (οι άλλοι δύο είναι Χάρης Σπέντζας και ο Χρήστος Κρητικός) που έφτιαξαν το app εξηγεί:

«Η ιδέα μας είχε έρθει από τις πρώτες κιόλας μέρες των capital controls. Τεχνικά δεν ήταν δύσκολο μας πήρε 1-2 μέρες να το ετοιμάσουμε. Το πιο απαιτητικό κομμάτι ήταν να βρούμε όλα τα ΑΤΜ της Ελλάδας και να τα καταχωρήσουμε».


H εφαρμογή είναι σχετικά απλή και βασίζεται στο feedback των ίδιων των χρηστών. «Με 2 κλίκ μπορείς να ενημερώσεις όλους τους χρήστες της εφαρμογής πως εκεί έχει λεφτά και μάλιστα εάν έχει 20αρικα η μόνο 50αρικα» λέει ο Δημήτρης Χατζηλευθερίου.

Το Βρες ΑΤΜ λειτουργεί ακόμα μόνο σε android («Η Apple θέλει ακόμα μερικές μέρες για να πάρει έγκριση και να ανέβει»), ενώ μπορεί κανείς να δει τη live ενημέρωση των χρηστών π.χ. μπορεί να δει ότι στο ΑΤΜ τάδε πριν από 20 λεπτά είχε 20άρικα.

www.fimes.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.