ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βρέθηκε το τρένο – φάντασμα με τον αμύθητο θησαυρό των Ναζί;

Το διαβόητο και μυστηριώδες τρένο – φάντασμα των ναζί, το οποίο λέγεται ότι κουβαλούσε αμύθητα πλούτη και εξαφανίστηκε τις τελευταίες μέρες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν δύο κυνηγοί θησαυρών στην Πολωνία.

Σύμφωνα με τον θρύλο, καθώς ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος όδευε προς το τέλος τους και η ήττα των δυνάμεων του Άξονα φαινόταν να πλησιάζει, οι Ναζί γέμισαν ένα τρένο με χρυσό και άλλους θησαυρούς, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, το οποίο εστάλη σε άγνωστη τοποθεσία, με κατεύθυνση προς τα νοτιοδυτικά.

Λέγεται ότι το τρένο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, όταν έφτασε στα βουνά που σήμερα οριοθετούν τα σύνορα Πολωνίας – Τσεχίας, κερδίζοντας, έτσι, το παρατσούκλι “τρένο – φάντασμα”. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή του θρύλου, το τρένο δεν εξαφανίστηκε, αλλά μετέφερε το φορτίο του σε μυστικές κρύπτες, κάτω από τα βουνά, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν ότι τα τρένα ήταν δύο.

Από τότε, πολλοί κυνηγοί θησαυρών έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον εντοπισμό του τρένου (ή τρένων), με τις έρευνες να επικεντρώνονται στα βουνά και στην περιοχή γύρω από την πολωνική πόλη Βάλτζμπριχ, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τσεχία. Σε αυτήν την περιοχή εικάζεται ότι το τρίτο Ράιχ έχει κατασκευάσει τεράστια τούνελ, τα οποία “κρύβουν” το/α τρένο/α.

Χάρτης της νοτιοδυτικής Πολωνίας (σύνορα με Τσεχία) - Υπογραμμισμένες με κόκκινο χρώμα οι πόλεις Βρότσλαβ (υποτιθέμενο σημείο εκκίνησης του τρένου) και Βάλτζμπριχ (πόλη όπου δύο άνδρες ισχυρίζονται ότι το εντόπισαν)
Χάρτης της νοτιοδυτικής Πολωνίας (σύνορα με Τσεχία) – Υπογραμμισμένες με κόκκινο χρώμα οι πόλεις Βρότσλαβ (υποτιθέμενο σημείο εκκίνησης του τρένου) και Βάλτζμπριχ (πόλη όπου δύο άνδρες ισχυρίζονται ότι το εντόπισαν)

Αν και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία τα οποία να υποστηρίζουν τον θρύλο, εκτός από τις διάφορες αφηγήσεις των οποίων οι ρίζες χάνονται στα βάθη της ιστορίας, τώρα, δύο άνδρες φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με τις αρχές της πόλης Βάλτζμπριχ, ισχυριζόμενοι ότι γνωρίζουν την τοποθεσία του τρένου.

Πρόκειται για έναν Πολωνό και έναν Γερμανό, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση αξίωσης η οποία θα τους εξασφαλίσει πως, ως οι άνθρωποι που ανακάλυψαν τον θησαυρό θα δικαιούνται το 10% της αξίας του, προκειμένου να αποκαλύψουν πού βρίσκεται. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι δύο άνδρες λένε ότι εντόπισαν ένα “θωρακισμένο τρένο” μήκους 150 μέτρων, με όπλα και πολύτιμα μέταλλα.

Οι Ναζί ήταν γνωστό ότι δημιουργούσαν ράβδους χρυσού από κλοπιμαία χρυσαφικά. Στη φωτογραφία ο Αϊζενχάουερ επιθεωρεί ένα κιβώτιο με χρυσό των Ναζί, κλεμμένο από Εβραίους
Οι Ναζί ήταν γνωστό ότι δημιουργούσαν ράβδους χρυσού από κλοπιμαία χρυσαφικά. Στη φωτογραφία ο Αϊζενχάουερ επιθεωρεί ένα κιβώτιο με χρυσό των Ναζί, κλεμμένο από Εβραίους

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της πόλης Βάλτζμπριχ στο Reuters, “δικηγόροι, ο στρατός, η αστυνομία και η πυροσβεστική ασχολούνται με το θέμα”. Οι τοπικές αρχές αρνήθηκαν, επισήμως, να σχολιάσουν περαιτέρω, αλλά προέτρεψαν τους δύο άνδρες να αποκαλύψουν την τοποθεσία, για λόγους ασφαλείας, καθώς “δεν αποκλείεται να είναι παγιδευμένη με νάρκες”.

Όσο για την προέλευση του χρυσού που λέγεται ότι κουβαλούσε το τρένο – φάντασμα, αν αυτός υπάρχει -κάτι που μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ίσως αποδειχθεί στο προσεχές διάστημα- εικάζεται ότι είναι προϊόν λεηλασιών μουσείων και σπιτιών.

www.pathfinder.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.