ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βρέθηκε ο θησαυρός του διαβόητου πειρατή του 17 αιώνα, Κάπτεν Κιντ

Μια ράβδος ασημιού, βάρους 50 κιλών και χαραγμένη με γράμματα και διάφορα σύμβολα, βρέθηκε ανοιχτά της Μαδαγασκάρης και οι ειδικοί υποστηρίζουν ενθουσιασμένοι ότι άνηκε στον διάσημο Σκοτσέζο πειρατή, Ουίλιαμ Κιντ. Μάλιστα, η πολύτιμη μπάρα προέρχεται από το ναυάγιο του καραβιού του πειρατή, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο που ανακαλύφθηκε ο θησαυρός.

Σύμφωνα με το  BBC, το ασήμι βρήκε στον βυθό του ωκεανού ο εξερευνητής Μπάρι Κλίφορντ, ο οποίος την παρέδωσε με όλες τις τιμές στον Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης σε μία τελετή στο νησί Σεντ Μαρί, παρουσία Βρετανών και Αμερικανών διπλωματών.

thisauros

Ο Κάπτεν Κιντ εκτελέστηκε στο Λονδίνο το 1701, μετά από ένα ταξίδι του στον Ινδικό ωκεανό. Η σορός του αλείφθηκε με πίσσα και κρεμάστηκε με αλυσίδες κατά μήκος του ποταμού Τάμεση για να χρησιμεύσει ως μια προειδοποίηση προς τους επίδοξους πειρατές .

Ο θρύλος λέει ότι ο πειρατής είχε προλάβει και είχε κρύψει πολλά από τα λάφυρα του σε μυστικά μέρη στα πέρατα του τότε  γνωστού κόσμου, γεγονός που πυροδότησε μετά τον θάνατό του «κυνήγια θησαυρού» και ενέπνευσε τον Robert Louis Stevenson όταν έγραψε το «Νησί του Θησαυρού» (Treasure Island ).

www.koolnews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.