ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βραζιλία: Νυχτερίδες-βαμπίρ άρχισαν να τρέφονται με ανθρώπινο αίμα!

Μπορεί να είχαν το τρομακτικό όνομα “νυχτερίδες βαμπίρ”, αλλά μέχρι πρότινος τρέφονταν με το αίμα πουλιών.

Μετά από νέα όμως έρευνα προκύπτει ότι οι νυχτερίδες βαμπίρ άρχισαν να τρέφονται με ανθρώπινο αίμα για πρώτη φορά. Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία γιατί θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξάπλωση ασθενειών όπως η λύσσα.

Ερευνητές από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Pernambuco στη Βραζιλα έθεσαν στόχο να εξετάσουν πώς θα συμπεριφέρονταν αυτά τα είδη σε περίπτωση που δεν υπήρχαν πολλά διαθέσιμα πτηνά. Ανέλυσαν έτσι 70 δείγματα κοπράνων από αποικία νυχτερίδων βαμπίρ που ζουν στο Εθνικό Πάρκο Catimbau στη Βραζιλία.

Προς έκπληξή τους διαπίστωσαν πως σε τρία δείγματα περιέχονταν ίχνη ανθρώπινου αίματος. “Εκπλαγήκαμε. Αυτό το είδος δεν είναι προσαρμοσμένο να τρέφεται με το αίμα θηλαστικών”, τόνισε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Σε προηγούμενες μελέτες, όταν δεν υπήρχε διαθέσιμο αίμα άγριων πτηνών, οι νυχτερίδες έφταναν στο σημείο ακόμα και να πεθάνουν από την πείνα αντί να δοκιμάσουν να αίμα από χοιρινό ή κατσίκι. Οι ερευνητές πλέον πιστεύουν πως η ανθρώπινη διείσδυση στο Εθνικό Πάρκο θα μπορούσε να οδηγεί τις νυχτερίδες βαμπίρ να δοκιμάσουν αίμα θηλαστικών.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.