ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Φρίκη στη Βραζιλία: Βασάνισαν, αποκεφάλισαν κι έφαγαν blogger

Ο Evany José Metzker, 67χρονος blogger με πλούσιο έργο στην έρευνα κατά της παιδικής πορνείας και της διακίνησης ναρκωτικών στη Βραζιλία, βρήκε φριχτό θάνατο.

Ο 67χρονος, ο οποίος είχε πολλές φορές μέσω των άρθρων του καταγγείλει τον ρόλο συγκεκριμένων διεφθαρμένων πολιτικών προσώπων, αγνοείτο επί πέντε ημέρες. Το πτώμα του βρέθηκε τελικά αποκεφαλισμένο, κοντά στην πόλη Πάδρε Παραΐσο, μία από τις πιο φτωχές περιοχές της Βραζιλίας.

«Τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω στην πλάτη και στο σώμα του υπήρχαν ίχνη βασανισμού» ανέφερε αστυνομικός, προσθέτοντας πως προφανώς η δολοφονία είχε ως κίνητρο τις πρόσφατες έρευνες του Metzker στην παιδική πορνεία και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι πιστωτικές κάρτες του Βραζιλιάνου blogger, ένα καρνέ επιταγών και η ταυτότητά του εντοπίστηκαν πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας ο οποίος όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», μίλησε υπό το πέπλο της ανωνυμίας τόνισε πως προς το παρόν, αν και είναι προφανές το κίνητρο, ωστόσο, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και να πρόκειται για έγκλημα πάθους.

«Ηταν ένα βάρβαρο έγκλημα που σόκαρε τη Μίνας Ζεράις (περιοχή στη Βραζιλία), αλλά και όλη τη Βραζιλία» δήλωσε ο Κέρισον Λόπες, πρόεδρος της Ενωσης Δημοσιογράφων της Μίνας Ζεράις ο οποίος αποκάλυψε πως «ήταν σε αποσύνθεση, αποκεφαλισμένος και έφερε ίχνη βασανισμού»

«Υπάρχει κλίμα τρόμου στην περιοχή που εκφοβίζει τους ρεπόρτερ από το να κάνουν τη δουλειά τους» κατήγγειλε, λέγοντας πως ο 67χρονος είχε πολλές φορές δεχθεί απειλές για τη ζωή του.

Το πτώμα του Metzker εντοπίστηκε τη δευτέρα, αφότου η οικογένεια έλαβε ένα ανώνυμο μήνυμα για το πού μπορεί να έχει πεταχτεί η σορός του. Μάλιστα, μια λαϊκή εφημερίδα της χώρας μετέδωσε πως η αρχική νεκροψία αν και δεν μπόρεσε να καταδείξει την αιτία του θανάτου του και για αυτό θα ακολουθήσει και δεύτερη, ανέφερε ότι ο 67χρονος είχε πέσει και θύμα κανιβαλισμού, με τους δράστες να έχουν φάει μέρος από το σώμα του. Ωστόσο, η τελευταία αυτή πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από τις Αρχές.

Τέλος, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, από το 2011, έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 14 Βραζιλιάνοι δημοσιογράφοι επειδή εργάζονταν σε ρεπορτάζ που δεν… άρεσαν.

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.