ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΑΣΙΑΘΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ο ΑΣΙΑΘΡ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2016

Η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης (ΕΑΘ) της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), διοργάνωσε το Σάββατο 4 Φεβρουάριου 2017, την Απονομή της Ετήσιας Γενικής Κατάταξης (Ranking List) ΕΑΘ 2016 όλων των περιοχών της Ελλάδος. Η τελετή, όπως έχει πλέον καθιερωθεί, φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου παρευρέθηκαν περισσότεροι από 400 ιστιοπλόοι από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Απονεμήθηκαν έπαθλα στους νικητές των κατατάξεων ORC και IRC από όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπυρίδων Καπράλος, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, ολυμπιονίκες και πρωταθλητές ιστιοπλοΐας, καθώς και πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη Επιτροπών της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Για μια ακόμη χρονιά, σκάφη της δύναμης του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου, κράτησαν την παράδοση των τελευταίων ετών και κατέκτησαν πρωτιές αλλά και υψηλές θέσεις. Τα σκάφη συμμετείχαν στην περιοχή των Νήσων Αιγαίου, στις κατηγορίες ORC International και ORC Club και επιβεβαίωσαν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των κυβερνητών αλλά και των πληρωμάτων.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση, από τον ΑΣΙΑΘΡ βραβεύτηκαν τα κάτωθι σκάφη (για την κατάταξή τους στην περιοχή των Νήσων Αιγαίου):

Στην κατηγορία ORC international, 2o κατατάχτηκε το Estella με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά, 3ο το Blue Shark με κυβερνήτες τους Αναστάσιο Φώτη και Μανώλη Σπυρίδη, 4ο το  Μουρμούρα με κυβερνήτη τον Κώστα Νικάκη, 5ο το Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Δουράκα.

Στην κατηγορία ORC Club, 1ο κατατάχτηκε το DAS BOOT με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σταματά και τον Σταμάτη Σταματά, 3ο το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη, 4ο το ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ  με κυβερνήτη τον Σωτήρη Σταύρα, 5ο το ΚΑΛΗΜΕΡΑ με κυβερνήτη τον Λευτέρη Κουμπιάδη, 6ο το ΑΛΟΥΣΤΙΝΑ με κυβερνήτη τον Αντώνη Βογιατζή, 7ο το ΑPOLLON με κυβερνήτη τον Σωτήρη Τσιμέτα, 8ο το ΑPOLLON με κυβερνήτη τον Άκη Αλιβάνη, 11ο το ARMIDA με κυβερνήτη τον Γιώργο Μιχαλάκη και τον Βασίλη Μιχαλάκη, 12ο το TUCACU με κυβερνήτη τον Κυριάκο Κλαδογένη, 13ο το EXCAPE με κυβερνήτη τον Παύλο Ξανθό, 16ο το ΝΙΚΟΛΑΟΣ με κυβερνήτη τον Γιάννη Χριστοδούλου, 19ο το ΤHETIS Ι με κυβερνήτη τον Γιώργο Στεφάνου και 22ο το TAK με κυβερνήτη τον Γιώργο Τσιρίγκα.

Επίσης στα στατιστικά που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία – Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας, ο ΑΣΙΑΘΡ κατέλαβε την δεύτερη θέση πανελληνίως στην αγωνιστική δραστηριότητα όλων των ιστιοπλοϊκών Συλλόγων της χώρας. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται και βάση αριθμών, το υψηλό επίπεδο του Συλλόγου καθώς πέρυσι, σε μια δύσκολη χρονιά, πρωταγωνίστησε διοργανώνοντας αξιόλογους αγώνες στους οποίους έλαβαν μέρος αριθμός ρεκόρ ιστιοπλόων. Μεταξύ των αγώνων ήταν το Rodos Cup, ο μεγαλύτερος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας με τις περισσότερες ξένες συμμετοχές στην Ελλάδα.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.