ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Greek Prime Minister George Papandreou delivers a speech as photographers cover the confidence vote meeting at the parliament in Athens, on Friday, Nov. 4, 2011. Greece's ruling Socialists were in open revolt against their own prime minister ahead of a confidence vote Friday, in a political free-for-all over a new European plan to keep the deeply indebted country afloat. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Βουλή: Πέρασε… το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Νόμο του κράτους αποτελεί από το βράδυ της Τρίτης το «μίνι» αθλητικό νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Το νέο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων: Νομιμοποιεί την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που θα διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή, μειώνει την εγγυητική επιστολή που καταθέτουν στην ΕΕΑ οι ΚΑΕ, κατηγοριοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις ως προς την έκδοση άδειας καταλληλότητας, αλλάζει το καθεστώς εκκαθάρισης των ΠΑΕ μεταφέροντας τα χρέη τους στη νέα ΠΑΕ που θα δημιουργηθεί και παρατείνει (για πολλοστή φορά) την έναρξη του μέτρου της «κάρτας φιλάθλου».

«Ναι» στο νομοσχέδιο επί της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων. «Όχι» ψήφισε η Χρυσή Αυγή και «παρών» η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Στο άρθρο 1 που αφορά στη νομιμοποίηση της Γ.Σ. της ΕΠΟ, «ναι» ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι. «Όχι» ψήφισε η Χρυσή Αυγή και «παρών» ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Στο άρθρο 10 (καθεστώς εκκαθάρισης των ΑΑΕ), «ναι» ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

«Παρών» ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

Στην ομιλία του πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε μεταξύ άλλων «Σε συνεργασία με την FIFA πάμε για μία νέα μέρα στην ΕΠΟ. Χαίρομαι που παρά τις διαφωνίες στο τέλος της ημέρας συμφωνούμε ότι οι περισσότερες διατάξεις είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν επιδιώκουμε συγκρούσεις, αλλά συζήτηση. Τα προβλήματα είναι πολλά. Αναγνωρίζω ότι μπορεί να γίνονται και λάθη».

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.