ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βόμβα Παπαδημούλη: «Εκαψαν τον Μαυρίκο πριν τους κάψει»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με μία ανάρτησή του στο twitter για το δυστύχημα με την Porsche του Παναγιώτη Μαυρίκου προκάλεσε πολλά ερωτήματα, αλλά και πολλές αντιδράσεις.

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε πως «έκαψαν τον Μαυρίκο πριν τους κάψει», την ώρα που η αστυνομία δεν έχει αποφανθεί αν ο θάνατος του εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολη προήλθε από μηχανική βλάβη ή από εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο από την έως τώρα έρευνα δεν προκείπτουν στοιχεία που να προκρίνουν το δεύτερο σενάριο. Το τουίτ του κ. Παπαδημούλη, αφήνει να πλανώνται ερωτηματικά για το αν ο ευρωβουλευτής εμπιστεύεται τις έρευνες της αστυνομίας, τις δικαστικές αρχές και την ανακριτική διαδικασία στην υπόθεση Μαυρίκου.

Το tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη
Ο κ. Παπαδημούλης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Η όζουσα υπόθεση Μαυρίκου, δεν επιλύθηκε όπως πρέπει, μέσω της δικαστικής οδού, αλλά μέσω της Αττικής οδού. Τον έκαψαν για να μη τους κάψει».

Καταιγισμός από σχόλια στο twitter για την ανάρτηση του Παπαδημούλη
Η ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε πολλά σχόλια με τους χρήστες του twitter να ζητούν από τον κ.Παπαδημούλη αν έχει στοιχεία να τα παρουσιάσει. 

Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ
Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα είναι, πρώτον, ότι από τους πυροτεχνουργούς και τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος οποιουδήποτε μηχανισμού, ή άλλο στοιχείο στο αυτοκίνητο και στο σημείο του τραγικού συμβάντος, που να οδηγεί στο συμπέρασμα της δολιοφθοράς.

Δεύτερον, από την πολύ προσεκτική μελέτη των βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής είδαν πολλές φορές, σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας φαίνεται το εξής: το Porsche Cayenne κινείται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας, όταν ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα και να παρεκκλίνει ελαφρά από την πορεία του, να «ακουμπάει» στο διαχωριστικό διάζωμα και να σέρνεται επάνω του για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια ακινητοποιείται και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο.

Πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως λένε οι αστυνομικοί, στο βίντεο φαίνονται υγρά στο δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο, που πιθανολογείται ότι είναι διαρροή καυσίμου. Ο 42χρονος εκδότης δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα.

Τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα 
Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι’ αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι:

  • Δολιοφθορά
  • Μηχανική βλάβη
  • Παθολογικά αίτια, που μπορεί να προκάλεσαν δυσφορία στον Μαυρίκο, με αποτέλεσμα το «σύρσιμο» του τζιπ στο διαχωριστικό διάζωμα, τη διαρροή καυσίμου και εν συνεχεία την ανάφλεξη. Ωστόσο όπως είπαν οι ιατροδικαστές ο εκδότης ήταν ζωντανός, όταν ξέσπασε η φωτιά.

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.