ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Βόμβα» Μπλάτερ: Παραιτήθηκε από την προεδρία της FIFA [βίντεο]

Ούτε μία εβδομάδα δεν συμπλήρωσε στην 5η θητεία του στην προεδρία της FIFA, ο Ζεπ Μπλάτερ καθώς ανακοίνωσε ότι παραιτείται.

Μάλιστα, ο ίδιος με δήλωση του καλεί άμεσα στο Κονγκρέσο της FIFA να προχωρήσει σε αντικατάσταση του. Φαίνεται ότι η πίεση για το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου δεν τον άφησαν να παραμείνει στην θέση του μετά και το μπαράζ συλλήψεων συνεργατών του.

«Έχω σκεφτεί καλά τη θητεία μου και το ρόλο που διαδραμάτισε στη ζωή μου η FIFA αυτά τα 40 χρόνια. Αγαπώ τη FIFA περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και το μόνο που θέλω να κάνω είναι το καλύτερο δυνατό. Αποφάσισα να σταθώ ενάντια στην εκλογή μου για το καλό του ποδοσφαίρου» είπε αρχικά ο Ζεπ Μπλάτερ (ήταν στην προεδρία της FIFA από το 1998).

Στη συνέχεια προσέθεσε ο Ελβετός «Η εντολή μου δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από όλους. Θα διενεργήσω έκτακτη συνεδρίαση για την αντικατάστασή μου στην προεδρία. Τώρα είμαι ελεύθερος από τους περιορισμούς των εκλογών. Θα είμαι εις θέση να επικεντρωθώ σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Για πολλά χρόνια είχαμε ταχθεί υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αλλά αυτές δεν ήταν επαρκείς. Χρειαζόμαστε έναν περιορισμό στις εντολές και τις θητείες των προέδρων. Έχω αγωνιστεί γι’ αυτές τις αλλαγές, αλλά οι προσπάθειές μου έχουν πολεμηθεί. Με ενδιαφέρει η FIFA, γι’ αυτό πήρα αυτήν την απόφαση. Αυτό που μετρά περισσότερο για μένα είναι το όργανο της FIFA και του ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο».

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.