ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βόλος: Βρήκε τη δασκάλα του 10 χρόνια μετά – Η μήνυση στην καθηγήτρια του γύρισε μπούμερανγκ!

Ο μαθητής αποφάσισε να ”κυνηγήσει” δικαστικά την καθηγήτρια αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν όπως φανταζόταν – Θέμα συζήτησης η δικαστική απόφαση στην πόλη και όχι μόνο…

Το δάσκαλό του ή καλύτερα τη δασκάλα του βρήκε Βολιώτης μόνιμος «θαμώνας» στο Δικαστικό Μέγαρο. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε σε βάρος του καθηγήτρια που τον είχε μαθητή σε επαγγελματικό λύκειο.

Οι περιπέτειες της καθηγήτριας που έφθασε στο σημείο να μηνύσει τον πρώην μαθητή της είχαν ξεκινήσει προ δεκαετίας. Ο αντίδικός της, την κυνηγούσε με μηνύσεις και αγωγές επί δέκα χρόνια, ισχυριζόμενος ότι ως καθηγήτριά του προσέβαλλε την προσωπικότητά του, τον είχε αδικήσει στη βαθμολογία, ενώ η συμπεριφορά της εναντίον του ήταν αντιεκπαιδευτική.

Την περασμένη Τετάρτη, η καθηγήτρια περνούσε για πολλοστή φορά μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια, το κατώφλι των δικαστικών αιθουσών. Αυτή τη φορά, ήταν εκείνη που είχε κινήσει τις διαδικασίες. Είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην μαθητή της για συκοφαντική δυσφήμιση. Η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο. Η καθηγήτρια περιέγραψε καρέ – καρέ τη δεκάχρονη περιπέτειά της στις δικαστικές αίθουσες, μετά από διπλή μήνυση και αγωγή που είχε καταθέσει εις βάρος της ο μαθητής της, αμέσως μόλις αποφοίτησε από τη σχολή που παρακολουθούσε και στην οποία η ίδια δίδασκε.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος αντιδρούσε έντονα. Διέκοπτε τη διαδικασία (επειδή δεν παρέστη στη δίκη με δικηγόρο) αντιδρώντας στις καταθέσεις. Ηταν μια δίκη σε κλίμα μεγάλης έντασης με τον κατηγορούμενο να επιτίθεται φραστικά στους συνηγόρους της μηνύτριας καθηγήτριας αλλά και στο ίδιο το Προεδρείο του δικαστηρίου. Η δίκη απασχόλησε ολόκληρο το δικαστικό μέγαρο, τόσο εξαιτίας της έντασης που επικράτησε αλλά και του ενδιαφέροντος που προκάλεσε το πρόσωπο που καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ηταν ο γνωστός σε όλους δικομανής, που έχει απασχολήσει τη δικαιοσύνη με σωρεία μηνύσεων που έχει καταθέσει και έχουν φθάσει στις δικαστικές αίθουσες μηνύοντας συμπολίτες του για διάφορες υποθέσεις.

«Η ιστορία διαρκεί δέκα χρόνια. Αρρώστησα. Με έβρισκε μέχρι και στο δρόμο και μου φώναζε διάφορους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Κάθε τόσο μου έλεγε ότι έχω μπλέξει άσχημα μαζί του», περιγράφει η καθηγήτρια. Με την τελευταία αθώωσή της, η καθηγήτρια αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση: κατέθεσε η ίδια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και το δικαστήριο τη δικαίωσε.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου – taxydromos.gr

newsit.gr/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.